Θα φιλοξενηθούν Πρόσφυγες σε ξενοδοχεία του Ορεινού όγκου της Καλαμπάκας ;

15 Νοεμβρίου, 2016 12:35 Επιμέλεια: /

untitled

<< Ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής αποτελεί η ενοικίαση πεντάστερων ξενοδοχείων και ξενώνων για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στη Βασιλίτσα και στα Γρεβενά! Η μοναδικού κάλλους περιοχή της Πίνδου, όπου λειτουργεί και χιονοδρομικό κέντρο τα τελευταία δύο χρόνια, κατέγραψε πτώση στους επισκέπτες και στις διανυκτερεύσεις, με αποτέλεσμα ξενοδόχοι που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και στον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ να πουν το «ναι» στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και να νοικιάσουν τις ξενοδοχειακές μονάδες τους. Οι έξι ξενοδόχοι της περιοχής είδαν ως σανίδα σωτηρίας το πρόγραμμα που θα εκτελεστεί με την αρωγή ΜΚΟ. Στα αντίστοιχα ξενοδοχεία θα δημιουργηθούν 662 θέσεις φιλοξενίας για πρόσφυγες, όπου θα μείνουν από 2-4 μήνες και στη συνέχεια θα μετεγκατασταθούν σε χώρα της Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, για κάθε πρόσφυγα προβλέπεται η χρηματοδότηση 20 ευρώ ανά ημέρα. Παράλληλα με τη διαμονή, στους πρόσφυγες θα προσφέρονται διατροφή, πακέτο με είδη προσωπικής υγιεινής, ακόμα και νομικές συμβουλές…..>> . Κάπως έτσι ξεκινούσε ρεπορτάζ  Γρεβενιώτικης εφημερίδας πριν από λίγους μήνες , για την φιλοξενία Προσφύγων στην περιοχή.

Αυτό που συνέβαινε τότε σε περιοχές των Γρεβενών φαίνεται ότι μετακομίζει και στον Νομό Τρικάλων και δη στα ορεινά. Πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμπάκας κος Ράντος αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιαννούλας αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον δρόμο Χρυσομηλιά – διασταύρωση Περτουλίου.

Ο κος Γιαννούλας ανέφερε ότι οι 2 εκ των τριών ιδιοκτητών των μονάδων αυτών ( τρείς μονάδες) φέρονται θετικοί στο να διαθέσουν τις  μονάδες για την φιλοξενία προσφύγων.

Τα ξενοδοχεία αυτά είναι αρίστης κατασκευής και πολυτέλειας και μπορούν να ανταποκριθούν στην περίπτωση φιλοξενίας . Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που ακούει στην φράση ¨Ανησυχία Κατοίκων των γύρω χωριών ¨. Ο κος Γιαννούλας όπου το χωριό του , η Χρυσομηλιά , βρίσκεται κοντά στις ξενοδοχειακές μονάδες μεταφέρει την ανησυχία των κατοίκων στην περίπτωση που εγκατασταθούν πρόσφυγες.

Ανησυχία σε ότι αφορά την ασφαλή διακίνηση των κατοίκων αλλά κυρίως των παιδιών τους αν από την Πολιτεία αποφασιστεί να φοιτήσουν στο σχολείο Χρυσομηλιάς προσφυγόπουλα.

Ότι όμως έχει να γίνει , θα γίνει σύντομα .

Όλα αυτά για την ώρα είναι σε θεωρητικό επίπεδο και διαδόσεις που κυκλοφορούν στην Καλαμπάκα και στα γύρω χωριά .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.