Τεστ ΠΑΠ για τις Γυναίκες της Σαρακίνας

admin
admin
23 Μαΐου 2015, 12:07

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 20 Μαΐου στην Σαρακίνα Καλαμπάκα τεστ Παπανικολάου για τις Γυναίκες του χωριού.

Η δράση αυτή έγινε με  πρωτοβουλία του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας ( Γιώργο Μπαλογιάννη και Μαρία Σιουπέρη ) και της κας Κατερίνας Πλακιά που είναι Νοσηλεύτρια.

Για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση μερίμνησε και βοήθησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας κος Σκύφτας Μάνθος και οι Μαίες Μαρία Γιούρου και Μαρία Τσολακίδου( του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας).

Να αναφέρουμε ότι δείγματα για έλεγχο πάρθηκαν σε περισσότερες από 20 γυναίκες.

 Τεστ ΠΑΠ

Τεστ Παπανικολάου ονομάζεται μια κυτταρολογική εξέταση,  Ένας έλεγχος των κυττάρων στην γενετική περιοχή. Οι πληροφορίες που μας δίνει είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κύτταρα που έχουμε ελέγξει. Είναι μια βασική εξέταση χαμηλού κόστους, που ελέγχει μεγάλες μάζες πληθυσμού. Φθηνή, σύντομη και απλή διαδικασία.
Η λήψη των κυττάρων γίνεται με τον εξής τρόπο: Μπαίνουμε στον κόλπο από όπου αφαιρούμε μια στιβάδα κυττάρων από την περιοχή του κόλπου. Μια άλλη στιβάδα από το επίπεδο του τραχήλου της μήτρας, από την εξωτερική του επιφάνεια. Και τρίτον, μία τελευταία στιβάδα κυττάρων, που λαμβάνεται με ένα ειδικό βουρτσάκι, από την εσωτερική περιοχή του τραχήλου, την ενδοτράχηλο.
Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα κάνουν τεστ Παπανικολάου για να δουν αν έχουν κάποιο μικρόβιο. Το τεστ δεν είναι μικροβιολογική εξέταση, δεν ανιχνεύει μικρόβια. Ανιχνεύει την κατάσταση των κυττάρων που θα πρέπει να είναι φυσιολογικά.Πραγματοποιείται για να δούμε αλλοιώσεις στα κύτταρα. Αν τα κύτταρα έχουν υποστεί κάποια βλάβη τέτοια, που να οδηγεί σε καρκινικές αλλοιώσεις. Σε προκαρκινικές αλλοιώσεις αρχικά ή για να διαγνώσουμε αν υπάρχει καρκίνος.
Πρέπει να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, δηλαδή μία φορά το χρόνο. Μία γυναίκα που επισκέπτεται κάθε χρόνο το γυναικολόγο της και κάνει κάθε χρόνο τεστ παπ, δεν θα πάθει ποτέ καρκίνο στον τράχηλο.

sarakina test pap  (4) sarakina test pap  (2) sarakina test pap  (3)

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .