Τεράστια η επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο τμημάτων για την αποκατάσταση της Γέφυρας Διάβας – Εικόνες από την drone camera του stagonnews (Εικόνες από τις σημερινές εργασίες)

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
27 Νοεμβρίου 2016, 13:53

Μια μοναδική εμπειρία απέκτησαν όσοι παρευρέθησαν πριν λίγο στην Γέφυρα της Διάβας και παρακολούθησαν την απομάκρυνση του ενός εκ των δύο φορέων για την αποκατάσταση αυτής.

Τρίς τεράστιοι γερανοί , μοναδικοί στην Ελλάδα , χρησιμοποιήθηκαν για να κατεβάσουν από την πεσμένη κολώνα το 350 τόνων κομμάτι.

Οι εργασίες βαίνουν  στο τελικό στάδιο ,όπου μετά την απομάκρυνση των τμημάτων θα απομακρυνθεί και η κατεστραμμένη κολώνα για να κατασκευαστεί καινούρια.

Η αγωνία όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρησης ήταν έκδηλη αφού ένα μικρό λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Όλα πήγαν καλά και με πρωτοφανή ακρίβεια και επαγγελματισμό η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την όλη επιχείρηση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , ο Αντιδήμαρχος κο Ράντος , ο Πρόεδρος Καστρακίου κος Γιάννης , η Διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών κα Καραγιάννη και αρκετοί Δημότες.

Η  κατασκευή των τσιμεντοπασσάλων ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες αφού που τους 400 περίπου έχει απομείνει η κατασκευή  των 50. Με την έλευση και των υπόλοιπων γερανών θα μεταφερθούν οι δύο πεσμένοι φορείς δίπλα στην γέφυρα για να αφαιρεθεί η κολώνα που έγειρε. Θα γίνει νέα κολώνα όπου η κατασκευή της και η πήξη της θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα.

Αφού ολοκληρωθεί η κολώνα θα τοποθετηθούν και πάλι οι φορείς και θα αρχίσει η διαμόρφωση του οδοστρώματος και του πεζοδρόμου. Όλα αυτά όταν περατωθούν και εξασφαλιστεί και η ασφάλεια των διερχόμενων , τότε θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Οι εργασίες από πλευράς αναδόχου είναι εντατικότατες , αφού υπάρχουν ημέρες που συνεργία δουλεύουν από νύχτα σε νύχτα.

Υπομονή λοιπόν και αν όλα πάνε καλά τα βάσανα των κατοίκων θα τελειώσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .