Τεράστια η επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο τμημάτων για την αποκατάσταση της Γέφυρας Διάβας – Εικόνες από την drone camera του stagonnews (Εικόνες από τις σημερινές εργασίες)

27 Νοεμβρίου, 2016 13:53 Επιμέλεια: /

untitled_dce

Μια μοναδική εμπειρία απέκτησαν όσοι παρευρέθησαν πριν λίγο στην Γέφυρα της Διάβας και παρακολούθησαν την απομάκρυνση του ενός εκ των δύο φορέων για την αποκατάσταση αυτής.

Τρίς τεράστιοι γερανοί , μοναδικοί στην Ελλάδα , χρησιμοποιήθηκαν για να κατεβάσουν από την πεσμένη κολώνα το 350 τόνων κομμάτι.

Οι εργασίες βαίνουν  στο τελικό στάδιο ,όπου μετά την απομάκρυνση των τμημάτων θα απομακρυνθεί και η κατεστραμμένη κολώνα για να κατασκευαστεί καινούρια.

Η αγωνία όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρησης ήταν έκδηλη αφού ένα μικρό λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Όλα πήγαν καλά και με πρωτοφανή ακρίβεια και επαγγελματισμό η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την όλη επιχείρηση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , ο Αντιδήμαρχος κο Ράντος , ο Πρόεδρος Καστρακίου κος Γιάννης , η Διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών κα Καραγιάννη και αρκετοί Δημότες.

Η  κατασκευή των τσιμεντοπασσάλων ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες αφού που τους 400 περίπου έχει απομείνει η κατασκευή  των 50. Με την έλευση και των υπόλοιπων γερανών θα μεταφερθούν οι δύο πεσμένοι φορείς δίπλα στην γέφυρα για να αφαιρεθεί η κολώνα που έγειρε. Θα γίνει νέα κολώνα όπου η κατασκευή της και η πήξη της θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα.

Αφού ολοκληρωθεί η κολώνα θα τοποθετηθούν και πάλι οι φορείς και θα αρχίσει η διαμόρφωση του οδοστρώματος και του πεζοδρόμου. Όλα αυτά όταν περατωθούν και εξασφαλιστεί και η ασφάλεια των διερχόμενων , τότε θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Οι εργασίες από πλευράς αναδόχου είναι εντατικότατες , αφού υπάρχουν ημέρες που συνεργία δουλεύουν από νύχτα σε νύχτα.

Υπομονή λοιπόν και αν όλα πάνε καλά τα βάσανα των κατοίκων θα τελειώσουν.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.