Τελειωμό δεν έχουν οι καταστροφές – Βουλευτές , Στρατός , Υπηρεσίες και τοπικοί παράγοντες κοντά στους κατοίκους ( Φωτογραφίες )

10 Σεπτεμβρίου, 2016 17:34 Επιμέλεια: /

plimira-katastrofes-2016-2-101

Καταστάσεις Αρμαγεδδώνα ζεί από την Παρασκευή το βράδυ  η περιοχή Καλαμπάκας,  καθώς λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης έχουν ξεχειλίσει ρέματα , με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει και καταστραφεί δρόμοι εντός οικισμών αλλά , στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό  Δίκτυο  ενώ υπάρχουν και κατολισθητικά φαινόμενα σε πολλά σημεία  που δυσκολεύουν την κίνηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο .

Στα επίμαχα σημεία ενεργούσαν άντρες του Α/Τ Καλαμπάκας , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φυσικά συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας , προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα και να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις με ανθρώπινες ζωές .

Οικισμός Αμπελίων  Κλεινοβού

Το πρόβλημα προκλήθηκε στο ρέμα που διαπερνά το κέντρο του οικισμού  και το οποίο φούσκωσε από νερά  παρασύροντας  ότι έβρισκε στο πέρασμά  του (πέτρες , δέντρα , Χώματα , με συνέπεια να φράξει την γέφυρα  επί του κεντρικού  δρόμου , εμποδίζοντας την ροή των νερών τα οποία υπερχείλισαν σκεπάζοντας μια μεγάλη περιοχή .

Ένα σπίτι σχεδόν έχει ξεθεμελιωθεί ολοσχερώς , όπως και άλλα κτίσματα που βρίσκονταν  δίπλα , αυτοκίνητα παρασύρθηκαν , σπίτια κατά μήκος του ρέματος πλημύρισαν , αποθηκευτικοί χώροι το ίδιο , κατολισθήσεις  επί του οδικού δικτύου Αμπελίων προς Κλεινοβό –  Χρυσομηλιά .

Να σημειώσουμε ότι όλο το βράδυ στο σημείο βρίσκονταν  ο Δήμαρχος  κ. Χρήστος Σινάνης με συνεργεία και  χωματουργικά μηχανήματα  του , Ο Αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος Μιχαλάκης με μηχανήματα της Περιφέρειας , η Πυροσβεστική , η Αστυνομία , ο πρόεδρος Κλεινοβού κ. Τσιούμας  και φυσικά οι κάτοικοι του οικισμού που ήταν από νωρίς στο πόδι και ξενύχτησαν λόγω του φόβου πλημμύρας . Ωστόσο η εκτόνωση των φαινομένων λίγο μετά τα μεσάνυχτα , συνέβαλε στην πτώση των νερών αλλά ωστόσο οι καταστροφή είχε συντελεστεί αφήνοντας πίσω σοβαρές πληγές που είναι πολύ δύσκολο να επουλωθούν .

Οδικό Δίκτυο Διάβα- Αμπέλια – Καστανιά

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διάβα – Αμπελίων – Καστανιά τμήματα του οποίου καταστράφηκαν ολοσχερώς , όπως και μια γέφυρα στην περιοχή «Χάνια»  Κρύας Βρύσης . Επίσης καθ’ όλο το μήκος του δικτύου το οδόστρωμα έχει σκεπαστεί με φερτές ύλες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κυκλοφορία απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στην  περιοχή . Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο Αμπέλια – Κάμπος Ελαφίου – Καστανιά – Καλομοίρα .

Διάβα

Πολλές καταστροφές καταγράφονται και στην Διάβα καθώς όλα τα κάθετα προς τον Πηνειό ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει  η περιοχή  «Αλώνια» με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια , βιοτεχνίες , αμπέλια , να παρασυρθούν , κυψέλες , να πνιγούν πουλερικά  και κηπευτικά που σκεπάστηκαν με νερό . Τώρα ο Πηνειός , ο οποίος είναι ο υποδοχέας όλων των νερών των κάθετων ρεμάτων της κοιλάδας , έχει φουσκώσει επικίνδυνα  , με τους κατοίκους να φοβούνται ακόμα και για την στατικότατα του κομματιού της γέφυρας που δεν έχει πέσει .

Έντονα κατολισθητικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην Μεγάλη Κερασιά παρεμποδίζοντας την Κυκλοφορία στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Καλαμπάκας – Ιωαννίνων .

Και ο δρόμος προς τα Γρεβενά όμως , από την λάσπη και τις πέτρες των Χειμάρρων , έγινε αδιάβατος.

Ακόμα , στην Διάβα φούσκωσε το κεντρικό ρέμα που ξεκινά από τα «Πλατάνια» και καταλήξει στην περιοχή «Σελιγκάτα» υπερχειλίζοντας στο σημείο της γέφυρας ,σ την είσοδο του χωριού .

Ανάλογα προβλήματα αναφέρονται και σε άλλες περιοχές του Δήμου κάτι συνετέλεσε στον να είναι η Παρασκευή το βράδυ , μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους .

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.