Τελειωμό δεν έχουν οι καταστροφές – Βουλευτές , Στρατός , Υπηρεσίες και τοπικοί παράγοντες κοντά στους κατοίκους ( Φωτογραφίες )

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Σεπτεμβρίου 2016, 17:34

Καταστάσεις Αρμαγεδδώνα ζεί από την Παρασκευή το βράδυ  η περιοχή Καλαμπάκας,  καθώς λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης έχουν ξεχειλίσει ρέματα , με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει και καταστραφεί δρόμοι εντός οικισμών αλλά , στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό  Δίκτυο  ενώ υπάρχουν και κατολισθητικά φαινόμενα σε πολλά σημεία  που δυσκολεύουν την κίνηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο .

Στα επίμαχα σημεία ενεργούσαν άντρες του Α/Τ Καλαμπάκας , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φυσικά συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας , προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα και να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις με ανθρώπινες ζωές .

Οικισμός Αμπελίων  Κλεινοβού

Το πρόβλημα προκλήθηκε στο ρέμα που διαπερνά το κέντρο του οικισμού  και το οποίο φούσκωσε από νερά  παρασύροντας  ότι έβρισκε στο πέρασμά  του (πέτρες , δέντρα , Χώματα , με συνέπεια να φράξει την γέφυρα  επί του κεντρικού  δρόμου , εμποδίζοντας την ροή των νερών τα οποία υπερχείλισαν σκεπάζοντας μια μεγάλη περιοχή .

Ένα σπίτι σχεδόν έχει ξεθεμελιωθεί ολοσχερώς , όπως και άλλα κτίσματα που βρίσκονταν  δίπλα , αυτοκίνητα παρασύρθηκαν , σπίτια κατά μήκος του ρέματος πλημύρισαν , αποθηκευτικοί χώροι το ίδιο , κατολισθήσεις  επί του οδικού δικτύου Αμπελίων προς Κλεινοβό –  Χρυσομηλιά .

Να σημειώσουμε ότι όλο το βράδυ στο σημείο βρίσκονταν  ο Δήμαρχος  κ. Χρήστος Σινάνης με συνεργεία και  χωματουργικά μηχανήματα  του , Ο Αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος Μιχαλάκης με μηχανήματα της Περιφέρειας , η Πυροσβεστική , η Αστυνομία , ο πρόεδρος Κλεινοβού κ. Τσιούμας  και φυσικά οι κάτοικοι του οικισμού που ήταν από νωρίς στο πόδι και ξενύχτησαν λόγω του φόβου πλημμύρας . Ωστόσο η εκτόνωση των φαινομένων λίγο μετά τα μεσάνυχτα , συνέβαλε στην πτώση των νερών αλλά ωστόσο οι καταστροφή είχε συντελεστεί αφήνοντας πίσω σοβαρές πληγές που είναι πολύ δύσκολο να επουλωθούν .

Οδικό Δίκτυο Διάβα- Αμπέλια – Καστανιά

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διάβα – Αμπελίων – Καστανιά τμήματα του οποίου καταστράφηκαν ολοσχερώς , όπως και μια γέφυρα στην περιοχή «Χάνια»  Κρύας Βρύσης . Επίσης καθ’ όλο το μήκος του δικτύου το οδόστρωμα έχει σκεπαστεί με φερτές ύλες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κυκλοφορία απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στην  περιοχή . Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο Αμπέλια – Κάμπος Ελαφίου – Καστανιά – Καλομοίρα .

Διάβα

Πολλές καταστροφές καταγράφονται και στην Διάβα καθώς όλα τα κάθετα προς τον Πηνειό ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει  η περιοχή  «Αλώνια» με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια , βιοτεχνίες , αμπέλια , να παρασυρθούν , κυψέλες , να πνιγούν πουλερικά  και κηπευτικά που σκεπάστηκαν με νερό . Τώρα ο Πηνειός , ο οποίος είναι ο υποδοχέας όλων των νερών των κάθετων ρεμάτων της κοιλάδας , έχει φουσκώσει επικίνδυνα  , με τους κατοίκους να φοβούνται ακόμα και για την στατικότατα του κομματιού της γέφυρας που δεν έχει πέσει .

Έντονα κατολισθητικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην Μεγάλη Κερασιά παρεμποδίζοντας την Κυκλοφορία στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Καλαμπάκας – Ιωαννίνων .

Και ο δρόμος προς τα Γρεβενά όμως , από την λάσπη και τις πέτρες των Χειμάρρων , έγινε αδιάβατος.

Ακόμα , στην Διάβα φούσκωσε το κεντρικό ρέμα που ξεκινά από τα «Πλατάνια» και καταλήξει στην περιοχή «Σελιγκάτα» υπερχειλίζοντας στο σημείο της γέφυρας ,σ την είσοδο του χωριού .

Ανάλογα προβλήματα αναφέρονται και σε άλλες περιοχές του Δήμου κάτι συνετέλεσε στον να είναι η Παρασκευή το βράδυ , μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους .

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .