Τελικά οι εκτός Ελλάδας περνάνε καλύτερα !!!

29 Φεβρουαρίου, 2016 13:38 Επιμέλεια: /

trimis kalidonia (26)

Κρουαζιέρα στην όμορφη Καλιδονία πραγματοποίησε ο Ομογενής από την Αυστραλία , φίλος της στήλη μας Βαγγέλης Τρίμμης καταγόμενος απο το Σκεπάρι Καλαμπάκας. Καιώσ φάινεται απο τισ φωτό πέρασε καλά και έζησε λίγες ημέρες σε έναν επίγειο παράδεισο.

Νέα Καληδονία-μια κιβωτός βιοποικιλότητας

 Ανατολικά της Αυστραλίας και βόρεια της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται ένα αρχιπέλαγος που  περιλαμβάνει το κύριο νησί του Grande Terre, τα νησιά Loyalty, τα νησιά Chesterfield, το αρχιπέλαγος Belep, το Isle of Pines και μερικά απομονωμένα νησάκια. Είναι η Νέα Καληδονία, μια περιοχή του πλανήτη μας που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική φυσική ομορφιά και πλούσια βιοποικιλότητα.
 
Κοραλλιογενή και ασβεστολιθικά νησιά, ύφαλοι, ατόλλες και ηφαιστειακά νησιά-αυτό είναι η Νέα Καληδονία. Πιθανολογείται ότι διαχωρίστηκε από την Αυστραλία περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, στη συνέχεια παρασύρθηκε βορειοανατολικά, φθάνοντας στη σημερινή της θέση περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια πριν. 

Το Grande Terre, που είναι το κύριο νησί του αρχιπελάγους, ανακαλύφθηκε από τον Βρετανό εξερευνητή Τζέιμς Κουκ το 1774 και ο οποίος το ονόμασε Νέα Καληδονία. Στο Grande Terre, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Le Caillou«-«Ο βράχος» βρίσκεται η Νουμέα, η πρωτεύουσα της Νέας Καληδονίας.
ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.