Τελικά δεν ‘κάηκαν’ οι υποψήφιοι !

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
17 Μαΐου 2019, 09:40

Διχογνωμία υπήρχε εδώ και πολλές μέρες μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΣΡ σχετικά με την ημέρα έναρξης των απαγορεύσεων των εμφανίσεων σε ΜΜΕ των υποψηφίων.

Το Υπουργείο έκανε λόγο για έναρξη των απαγορεύσεων – δεσμεύσεων από τις 25 Απριλίου και το ΕΣΡ από τις 26 Απριλίου.

Το stagonnews ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα με την διεύθυνση των εκλογών λαμβάνοντας ρητή απάντηση ότι η προεκλογική περίοδος ξεκινά από τις 26 Απριλίου όπερ και οι απαγορεύσεις.

Η αλληλογραφία  ( Eρώτηση δική μας)

 <<< Σχετικά με την εμφάνιση των υποψηφίων στα ΜΜΕ

Σύμφωνα με την Αρ. Εγκ.11/2-4-2019 Μέρος  ‘Α,  για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 του ν. 3870/2010 , «προεκλογική περίοδος είναι το χρονικό διάστημα των 30 ημερών , που προηγείται της ψηφοφορίας του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Συνεπώς η προεκλογική περίοδος ξεκινάει από τις 25 Απριλίου».

Όμως αν μετρήσουμε 30 ημέρες πίσω  από 25 Μάϊου,    λήγουν στις 26 Απριλίου . Θέλουμε να μας διευκρινίσετε αν η 25η Απριλίου εντάσσεται στις ημέρες απαγόρευσης για την εμφάνιση υποψηφίου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ή αν η απαγόρευση αρχίζει από την 26η ( που είναι οι 30 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών); .Παρακαλούμε για την παραπάνω διευκρίνηση >>>.

Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών

Κατά την ορθή ερμηνεία των διατάξεων του νόμου 3870/2010, η προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 του ίδιου νόμου, ξεκινάει από τις 26 Απριλίου.

Π. Καλδή –  Θ. Φλώρος

Διεύθυνση Εκλογών

 

Σημείωση : Αυτό φυσικά απογοήτευσε μερικούς κακόπιστους οι οποίοι με δελτία τύπου έκαναν λόγο για ‘κάψιμο’ συνεντεύξεων μερικών υποψηφίων.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .