Με τεχνικά μέσα και πλαστογραφία της ιστορίας δεν δημιουργείται ούτε έθνος , ούτε κράτος !! – Η ιστορία μας ούτε χαρίζεται , ούτε ξεπουλιέται

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
17 Ιανουαρίου 2018, 07:58

Η επανέναρξη της διπλωματικής προσπάθειας που αφορά την επίλυση της εκκρεμότητας του ονόματος της FYROM , προκύπτει και εντάσσεται  στο ενδιαφέρον  των  Η.Π.Α  στο πλαίσιο των  διαδικασιών  αναδιαμόρφωσης του ευρύτερου  γεωστρατηγικού  περιβάλλοντος με κύριους παίκτες τις Η.Π.Α και την Ρωσία  , οι οποίοι προσπαθούν να βάλλουν , ο καθένας απ΄την μεριά τους ,  τις δικές του ψηφίδες στο πάζλ με κυρίαρχο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων .

Ωστόσο στην περιοχή ,πέραν των δύο κύριων παικτών , δρα και η Τουρκία η πολιτική της οποίας μπορεί να χαρακτηριστική τυχοδιωκτική και επικίνδυνα  απρόβλεπτη καθώς επιχειρεί με τις κινήσεις της να  καθίσει στο τραπέζι  των  συνομιλιών  αναμόρφωσης  του STATES  της ευρύτερης περιοχής ώστε να  προωθήσει τις δικές της εθνικές στοχεύσεις στο πλαίσιο του δόγματος Νταβούτογλου .

Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία  πέραν της εμπλοκής της  στο μέτωπο της Συρίας και την αντίθεσή της στην δημιουργία Κουρδικού Κράτους  δεν ξεχνά και τα μόνιμα ενδιαφέροντά της στο Αιγαίο  αλλά και στην Βαλκανική ενδοχώρα  επιχειρώντας  δύο πράγματα : το ένα , με εργαλείο τις μουσουλμανικές μειονότητες, συντηρήσει και ενισχύσει την δυναμική του  ,και το άλλο την  συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο κάτι που εξηγεί και την αμφισβήτηση  της συνθήκης της Λωζάνης αλλά και τις αμφισβητήσεις  του θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Ελλάδος .

Η Ρωσία από την άλλη καίγεται για τον έλεγχο της  εξόδου από την Μαύρη θάλασσα , στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο αλλά σαφώς και τα ενεργειακά καθορίζουν τις κινήσεις της και τις επιλογές της με την Αλεξανδρούπολη , όπου καταλήγουν οι αγωγοί αερίου , να αναδεικνύεται κομβικό σημείο που η Ελλάδα οφείλει να δώσει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Τουρκία έχει συγκεκριμένα σχέδια για την Ελληνική Θράκη προβάλλοντας την αυτονόμησή  της ως ενεργειακού κέντρου .

Η FYROM αποτελεί ένα κρατικό μόρφωμα που προέκυψε από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και  παρά τις προσπάθειες  δημιουργίας συνθηκών  εθνικής συνείδησης με πλαστογραφία  και υποκλοπής της ιστορίας  της Ελλάδος , δεν καταφέρνει να την αποκτήσει καθώς αυτό μαρτυρούν μια σειρά ζητήματα που προκύπτουν από την εσωτερική κατάσταση στη χώρα όπως η λ.χ η ψήφιση από την Βουλή των Σκοπίων νόμου περί των επίσημων γλωσσών που είναι η Βουλγαρική και η Αλβανική .

Ωστόσο είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να οδηγηθούν σε  διάλυση  για πολλούς λόγους αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση σε βάρος της χώρας μας με την υποκλοπή ή την πλαστογράφηση  της ιστορίας μας και των συμβόλων μας  μέρος της οποίας  είναι και η Μακεδονία  και ο Μέγας  Έλληνας  Μακεδών Στρατηλάτης Αλέξανδρος.

Ωστόσο η πολιτική της ηγεσία , πολύ περισσότερο  και ξεκάθαρα στο  παρελθόν , επί εποχής Γκρουέφσκι ,  και κεκαλυμμένα σήμερα , εξακολουθεί να επιμένει σε ονομασία που , είτε έτσι , είτε αλλέως , περιέχει το όνομα Μακεδονία φτάνοντας μάλιστα στο σημείο  να αξιώνει  την μη αποκλειστική χρήση του ονόματος από την Ελλάδα .

Δικαιολογημένα  λοιπόν προκαλούν  αγανάκτηση  στον κάθε  αγνό Έλληνα πατριώτη  αυτό που οι γείτονές μας απεργάζονται ενάντια στις ιστορικές αλήθειες  περί  της Μακεδονίας  . Και γι΄ αυτό τον λόγο , τώρα που οι μεγάλοι παίκτες του παγκόσμιου STATES επιχειρούν να λύσουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μακράν της ιστορικής αλήθειας , χρειάζεται η Ελλάδα να σκληρύνει την στάση της . Γι΄ αυτό και το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή είναι αναγκαίο να γίνει .

Αλλά  ας επικαλεστούμε  την ιστορική αλήθεια  την οποία οι Σκοπιανοί  όταν είναι υποχρεωμένοι  παραχαράσσουν  να την θυμηθούν , την πλαστογραφούν .

Όταν ο στωϊκός φιλόσοφος, γεωγράφος και ιστορικός Στράβων (68 π.Χ. – 20 π.Χ.) έγραφε στα  «Γεωγραφικά» του, που έμειναν φημισμένα για τη μεθοδικότητα και την ακριβολογία τους από την οποία διέπονται, ότι «εστίν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία», θα ήταν ασφαλώς αδιανόητο γι’ αυτόν ότι κάποιοι από σύμπτωση κάτοικοι της αρχαίας Δαρδανίας, με προέλευση και εθνικότητα μη ξεκαθαρισμένη, θα έφθαναν στην αναίδεια μετά από δύο χιλιάδες χρόνια να αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Είναι αδύνατο όμως οι χιλιετηρίδες της ιστορίας να διαγραφούν ή να διαψευστούν με ανυπόστατους ισχυρισμούς, με φατριασμούς ή με κατασκευασμένα ιστορικά ανέκδοτα που επινοούν σήμερα οι Σκοπιανοί. Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων και οι στρατευμένοι διανοούμενοί της, εργάστηκαν εντατικά και μεθοδικά για να εμπεδώσουν στο εσωτερικό την πίστη, στο δε εξωτερικό την εντύπωση, ότι η ψευδώνυμη «Μακεδονία»  από την μία πλευρά και Ελληνική Μακεδονία από την άλλη πλευρά, είναι τμήματα της ίδιας ιστορικής χώρας, η πρώτη ελεύθερη, η άλλη υποδουλωμένη στην Ελλάδα. Στις μέρες μας ανθεί μια νέα ειδικότητα, η αρχαιοκαπηλία των ονομάτων και συμβόλων, με τη συνεργασία σεναριογράφων για δημιουργία ιστορίας φαντασίας επιστημονικής.

Η παρέμβαση του Αμερικάνου καθηγητή

Αξίζει μέσα σε όλα αυτά να μελετήσουμε  την επιστημονική άποψη του  καθηγητή  στο Μπέρκλεϊ   Στίβεν  Μίλλερ  ο οποίος  από το 2009  σε επιστολή του στον  τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α  Μπάρακ Ομπάμα , προτείνει για τα Σκόπια το όνομα Παιονία σημειώνοντας ότι  « Η αρχαία Παιονία ήταν μέρος του «Βασιλείου της Μακεδονίας», όπως ήταν Ιωνία,  η Συρία…  που μπορεί  να ήταν  προσωρινά  «Μακεδόνες» , αλλά δεν ήταν ποτέ «Μακεδονία»….

Στην επιστολή προς τον Ομπάμα, την οποία συνυπέγραψαν πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι διεθνώς επιστήμονες του κλάδου των λεγομένων «ανθρωπιστικών επιστημών» απ’ όλο τον κόσμο, ο Μίλλερ με ακλόνητα επιχειρήματα απεδείκνυε πως τα Σκόπια επιχειρούν να πλαστογραφήσουν  την ιστορική πραγματικότητα εμφανιζόμενοι ως απόγονοι του ελληνικότατου φύλου των αρχαίων Μακεδόνων.

Παρεμβαίνοντας στις τελευταίες εξελίξεις ο  Μίλλερ , όχι μόνο ζητάει να μην περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, αλλά προτείνει ως λύση την ονομασία «Παιονία»  που συνάδει απόλυτα με την ιστορική πραγματικότητα.

«Η αρχαία Παιονία ήταν μέρος του Βασιλείου της Μακεδονίας». Όπως ήταν Ιωνία,  η Συρία,  η Παλαιστίνη,  η Αίγυπτος,  η Μεσοποταμία, η Βαβυλωνία η βακτριανή κ.α.. Μπορεί έτσι να ήταν  προσωρινά «Μακεδόνες», αλλά δεν ήταν ποτέ «Μακεδονία». Η κλοπή του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.. Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.  Όλοι το γνωρίζουν αυτό και μόνο οι Σκοπιανοί το αρνούνται , που προσπαθούν να οικειοποιηθούν μια ιστορία που δεν τους ανήκει.

Παίονες έστω. «Μακεδόνες ποτέ»

Όπως υποστηρίζει ο Μίλλερ , «η  Παιονία ήταν περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Όρβηλος. Η περιγραφή του Livy για τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παίονες ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών, (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο. Κατά το Στράβωνα (7.τμ.4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη).

Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Αλεξάνδρου το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελός 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.230), μας λέγει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) σημειώνει τα ίδια. Ομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της Κλεοπάτρας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία (και από όσα γνωρίζω δεν επιζητεί αυτή την ονομασία σήμερα).

Βεβαίως  όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει «μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία;» .

Για όλους ατούς τους λόγους  το συλλαλητήριο την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί και να είναι δυναμικό ώστε να καταστήσει σαφές στα εντός και εκτός της χώρας ώτα ότι η Ιστορία μας  ούτε χαρίζεται , ούτε πλαστογραφείται και η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική .  Ας το καταλάβουν αυτό καλά όλοι τους !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .