Τα Τρίκαλα κόβουν το τσιγάρο

31 Μαΐου, 2017 18:48 Επιμέλεια: /

kapnisma

Από την Ημέρα κατά του Καπνίσματος… στην Ημέρα Διακοπής του Καπνίσματος στα Τρίκαλα. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι τρικαλινοί θα μετάσχουν σε μια εκστρατεία για τη διακοπή του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.
Η εφαρμογή του νόμου με πειθώ, με ενημέρωση, με συμμετοχή των πολιτών, με δράσεις όλης της κοινωνίας, ήταν το αποτέλεσμα συνάντησης που συγκάλεσε ο Δήμος Τρικκαίων. Θεσμικοί εκπρόσωποι των τρικαλινών και φορείς (καταστηματάρχες, Αστυνομία, έμποροι, Επιμελητήριο, εκπαιδευτικοί φορείς κ.α.)  συναντήθηκαν μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στις 31 Μαΐου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Στόχος ήταν, να επιχειρηθεί η εφαρμογή του νόμου χωρίς αστυνομικά μέτρα, αλλά με ενεργή συμμετοχή όλων. Διότι, όπως εκτιμήθηκε, σημασία έχει να τηρηθεί η όποια απόφαση και η πόλη να γίνει πόλη – πρότυπο.
Ολο αυτό το διάστημα, ο Δήμος καταρτίζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν:
– Εκτυπώνονται φυλλάδια ενημερωτικού χαρακτήρα
– Δημιουργούνται ειδικά ραδιοφωνικά σποτς
– Πραγματοποιούνται ενημερωτικές επισκέψεις προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτές, θα γίνονται ενημερώσεις για τη διακοπή καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ολόκληρη αυτή τη εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει η επιβολή προστίμων, σε ιδιώτες και καταστηματάρχες, που δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Μέχρι τότε, βεβαίως, η μεγάλη αυτή προσπάθεια, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, έρχεται και ως αποτέλεσμα των προηγούμενων απευθύνσεων του Δήμου στο υπουργείο Υγείας. Ειδικά, δε, με την επιστολή μαθητών του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, που ως κραυγή αγωνίας, παρουσίαζαν τις έγνοιες και τις ανησυχίες των νέων για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.
Πλέον, στόχος είναι, η πόλη των Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων συνολικότερα, να γίνουν η πρώτη πόλη, στην οποία η εφαρμογή του νόμου θα γίνει με τη συνδρομή της κοινωνίας, για την ίδια την κοινωνία.
Στη συνάντηση μετείχαν οι: ), Ε. Λεβέντη – Κ. Ψύχος (αντιδήμαρχοι), Μ. Λάππας (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων), Νίντος Στέργιος (υποδιευθυντής ΑΔ Τρικάλων), Χρήστος Ζαραμπούκας (εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου), Γιάννης Κουτεντάκης (κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ), Φανή Σμιξιώτη (διευθύντρια 5ου Γυμνασίου Τρικάλων), Ρίτσα Σουλιώτη – Ντίνα Νταϊλιάνη (στελέχη πρόληψης ΟΚΑΝΑ), Τριαντ. Καλιακούδας (ιδιοκτήτης καφέ), Δημ. Μαγκούτης (πρόεδρος συλλόγου Καφετεριών), Χρ. Μπλουγούρας (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων), Παν. Κούτσικος (εκπρόσωπος σωματείου Χατζηπετρέικα), Β. Αδάμος (εκπρόσωπος Εθελοντών Τρικάλων).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.