Τα Τρίκαλα ετοιμάζονται για τη φιλοξενία των προσφύγων

10 Μαρτίου, 2016 11:40 Επιμέλεια: /

prosfiges etoimasies10_DCE

Αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη στη φιλοξενία προσφύγων, από τον Δήμο Τρικκαίων και τους τρικαλινούς. Ο χώρος του εστιατορίου του Φρουρίου μεταμορφώθηκε πλήρως από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με μια συντονισμένη και πολύ καλά σχεδιασμένη διαδικασία. Από χθες το απόγευμα ο χώρος του προαυλίου και οι εσωτερικοί χώροι υπέστησαν μια σειρά παρεμβάσεων, ικανών να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που έρχονται για λίγες ημέρες στα Τρίκαλα, στο μακρύ τους ταξίδι για την κεντρική Ευρώπη.
Οι υπηρεσίες του Δήμου εργάστηκαν εντατικά, σεβόμενες πλήρως τον αρχαιολογικό χώρο και το περιβάλλον, με γνώμονα την ανθρώπινη αλληλεγγύη και στόχο την παροχή ουσιαστικής φιλοξενίας. Κυρίως, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι ο πολιτισμός αποδεικνύεται και στη συμπαράσταση σε ανθρώπους από μια οικτρή εμπόλεμη ζώνη.
Συγκεκριμένα:
– Καθαρίστηκαν με μέγιστη επιμέλεια, εσωτερικώς και εξωτερικώς, όλοι οι χώροι
– Διαχωρίστηκαν οι χώροι για άνδρες και γυναίκες, με βάση τα έθιμα και με πλήρη σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα των προσφύγων
– Εγιναν επισκευές στις τουαλέτες
– Τοποθετήθηκε ντουζιέρα
– Απομονώθηκαν όλες οι παροχές ρεύματος και καλύφθηκαν οι πίνακες ηλεκτροδότησης, για την προστασία των παιδιών
– Προστέθηκαν 5 μεγάλοι και 4 μικροί κάδοι απορριμμάτων
– Δημιουργήθηκε χώρος ιατρείου με ταμπέλα στα αραβικά
– Δημιουργήθηκε χώρος αποθήκης
– Καθαρίστηκε ο χώρος του μικρού μπαρ μπροστά από τη λίμνη, ο οποίος θα χρησιμοποιείται ως χώρος παραλαβής φαγητού
– Τοποθετήθηκαν ψυγεία στο κτήριο των Εθελοντών, επί της ουδού Στρ. Σαράφη 44 (τέως κτήριο e-trikala). Σε αυτό το κτήριο θα παραδίνονται οι προσφορές των τρικαλινών.
– Τοποθετήθηκαν κάγκελα περιμετρικά του χώρου, για την ασφάλεια όλων και ιδίως των παιδιών
– Μεταφέρθηκαν τα χαρτικά, τα είδη άμεσης ανάγκης και καθαριότητας, που ήδη έχουν προσφέρει με αίσθημα αλληλεγγύης οι τρικαλινοί
– Τοποθετήθηκε εκ νέου η δορυφορική κεραία, για τη λήψη σήματος τηλεόρασης με αραβικά κανάλια
– Ενισχύθηκε η λειτουργία του ασύρματου δικτύου (wifi) της e-trikala
– Πραγματοποιήθηκαν μικροεργασίες και διάφορες επισκευές πέριξ του χώρου
– Καθαρίστηκε το πράσινο στον δρόμο που οδηγεί στο Φρούριο
– Εγιναν παρεμβάσεις για την ασφάλεια όλων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.
Επισημαίνονται τα εξής:
·         Ο Δήμος Τρικκαίων και η Ομάδα Εθελοντών, με βάση την εμπειρία από την πρώτη διαμονή προσφύγων στην πόλη μας, συνεργάζονται άψογα, μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, για θέματα διαμονής και σίτισης.

·         Επίσης, συνεργάζονται με πολίτες, συλλόγους, συλλογικότητες, με βάση το υψηλότατο και διεθνώς αναγνωρισμένο πλέον αίσθημα αλληλεγγύης που επέδειξε ο κάθε ένας και η κάθε μία τρικαλινή, μόλις πριν 10 ημέρες.

·         Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί όλους, όσοι ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνδράμουν το σημαντικό έργο της φιλοξενίας των προσφύγων, μετέχοντας στην όλη προσπάθεια με βαθύτατο αίσθημα ανθρωπισμού.

Για κάθε τι νεότερο, θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Από το γραφείο Τύπου

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.