Τα θέματα και οι αποφάσεις του Δ.Σ. Καλαμπάκας – Αναλυτικά

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
16 Μαΐου 2017, 23:05

Αναλυτικά όλα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμπάκας και οι αποφάσεις που πάρθηκαν.

Πρόταση της Δημοτικής Λαϊκής Ενότητας

Η δημοτική παράταξη Δημοτική Λαϊκή Ενότητα δια του δημοτικού της Συμβούλου κ. Κεραμίδα πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τα προβλήματα του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αλλά και για την δημόσια υγεία γενικότερα κάτι που ενέκρινε το Δ.Σ κατά πλειοψηφία μειοψηφούσης της κυρίας Χαρτοπούλου .

Αποφάσεις στα άλλα θέματα

Το δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε:

Την αίτηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.» για παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου για την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου , με τον δήμαρχο να καλεί τους δημότες να υποβάλλουν αιτήσεις  σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου ώστε να φανεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας . Επίσης στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημερωτική διαδικασία επί του θέματος καλώντας ο δήμαρχος τον κόσμο για συμμετοχή.

Την  υποβολή αιτήματος του Δήμου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου «ΡΑΜΜΟΥ»(πρώην υγειονομικός Σταθμός ) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την μεταστέγαση του Α.Τ. Καλαμπάκας . Επ΄ αυτού ο δήμαρχος είπε ότι ήδη έχει  έρθει επιτροπή και έκανε αυτοψία του κτηρίου και εισηγείται την χρήση στέγασης του Α/Τ Καλαμπάκας . Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου ζήτησε από τον δήμαρχο να διευκρινίσει τι θα γίνει με την εισφορά σε χρήμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που οφείλει στον δήμο Καλαμπάκας .

_Την  αίτηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη συμβολή του Δήμου μας, σε διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στη πόλη της Καλαμπάκας που σχετίζεται με ήδη εκκλησιαστικών ειδών  και λαϊκής τέχνης και θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 – 11 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο «Διβάνι» με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει.

 

_Την  υποβολή Τεχνικού Δελτίου για την καταγραφή των αναγκών των παιδικών χαρών του Δήμου μας.

_Την συμμετοχή του Δήμου Καλαμπάκας στην ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την επωνυμία ««ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ» που σκοπό έχει , όπως είπε ο δήμαρχος , την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου .  Όχι στην συμμετοχή του δήμου ψήφισε ο κ. Κεραμίδας.

 

 

  • ΟΧΙάς

    Στις μέχρι τώρα συναντήσεις των δημάρχων της Νότιας Πίνδου, τεχνικών συμβούλων, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκαν εδώ και ένα χρόνο στο Νεραϊδοχώρι και στο Βουλγαρέλι για την σύσταση του ΔΥΚΤΊΟΥ ΠΙΝΔΟΣ δεν πάτησε κανένας από τον δήμο Καλαμπάκας. Ειδικά στη συνάντηση, που έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2016 στο Βουλργαρέλι του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων όπου παρουσιάστηκε ένα πιλοτικό σχέδιο για την Ορεινή Ζώνη, με τις παρεμβάσεις που μπορούν να ενταχθούν σε ένα εν δυνάμει επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη καινοτομιών, θεσμών και εργαλείων για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στην συνάντηση στο Νεραϊδοχώρι. Δήμαρχε ανάπτυξη εξ αποστάσεως και δια αλληλογραφίας δεν έρχεται ποτέ. Εσύ Βουρλίτση πως το κόβεις.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .