Τα πάντα όλα είχε το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο – Αναλυτικά οι αποφάσεις για τα Χριστούγεννα, τις κεραίες κ.α. – Οι ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και οι ανακοινώσεις του Δημάρχου για τους Ινδούς και όχι μόνο

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
29 Νοεμβρίου 2016, 22:05

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ με 34 θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων . Με την έναρξη της συνεδρίας ο Πρόεδρος του σώματος  Πολυζώης Χαλατσάκης ανέγνωσε στο σώμα τα θέματα που συζητήθηκαν στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή . Ακολούθως ο Δήμαρχος Πρόεδρος του Σώματος  πρότεινε στο σώμα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η  προμήθεια τροφίμων για τις άπορες οικογένειες ενόψει των Χριστουγέννων , κάτι που το σώμα αποδέχθηκε .

Ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων

Από πλευράς Δημοτικών συμβούλων ερωτήσεις υπέβαλαν οι Δημ. Σύμβουλοι Δημ. Κόττης  , Αντ. Τούλας και Βάϊος  Ζιάκας ο οποίος ρώτησε τον Δήμαρχο  για την τύχη του «ΞΕΝΙΑ» και της σχετικής μελέτης αξιοποίησής του που ανατέθηκε χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα  , αν ο δήμος έχει γνώση  της απόφασης της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον Κορυδαλλό αλλά  ως και για το τουριστικό συνέδριο που εξαγγέλθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ότι θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη και έκτοτε δεν έχει υπάρξει  ενημέρωση για την τύχη του και τις προθέσεις του Δήμου ενόψει της νέας τουριστικής σαιζόν . Τέλος ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δημ. Λύπας αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα αδέσποτα και στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του θέματος .

Ανακοινώσεις Δημάρχου

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης ανέφερε στα δύο μεγάλα ζητήματα που είχε θέση η Δημοτική αρχή και τα οποία επιτεύχθηκαν πλήρως  και θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου και  της περιοχής . Να πούμε ότι τα θέματα αυτά είναι η μονιμοποίηση της Μητρόπολης ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ως και η μετονομασία του Δήμου σε δήμο ΜΕΤΕΩΡΩΝ με έδρα την Καλαμπάκα . Επίσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου για την διεξαγωγή  ημερίδας αναφορικά με την αξιοποίηση της Βιομηχανίας Ξύλου Δασαρχείου Καλαμπάκας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στην Καλαμπάκα . Σε ότι αφορά το  θέμα του «ΞΕΝΙΑ» ο Δήμαρχος  τόνισε ότι η μελέτη βρίσκεται εν εξελίξει αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση ακόμα  από την Δημοτική Αρχή δεδομένου , όπως τόνισε χαρακτηριστικά , δεν πρέπει να υπάρξουν βεβιασμένες κινήσεις.  Επίσης ανακοίνωσε  την παρουσία εξακοσίων Ινδών τουριστικών πρακτόρων  στην Καλαμπάκα  και  θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Δεκαπενθήμερο του προσεχούς Μαρτίου . Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε τους λόγους που ο Δήμος  προχωρεί  σε αξιοποίηση  του ενδιαφέροντος  που υπάρχει γα αξιοποίηση των εγκαταστάσεων  της πρώην «Γουώτερλαντ» που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα επιχείρηση και θα προκύψουν θέσεις εργασίας .

 

Στα άλλα θέματα

 

Στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε:

_ την τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 .

_Την έγκριση δαπανών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων  και στολισμού ύψους 24 χιλ. ευρώ .

_Την δαπάνη  έγκρισης  τελετής βράβευσης μαθητών  Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ

_Την παράταση συμβάσεων προμήθειας τροφίμων.

_Την έγκριση  αίτησης  «Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΑ»  για  χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης και αγοράς αθλητικού υλικού .

Αίτηση Γεωργίου Γκόγκου Τοπικού Συμβούλου Καστρακίου.

Η αίτηση αφορά την ανεξέλεγκτη πινακίδων ιδιωτών  τουριστικών   επιχειρήσεων στο Καστράκι πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα στην αισθητική του χώρου και της ευρύτερης περιοχής ενόσω ο δήμος και ΣΤΕΜ έλαβε απόφαση να τοποθετηθούν  πινακίδες . Έκτοτε έχουν τοποθετηθεί ανεξέλεγκτα πινακίδες δημιουργώντας πρόβλημα . Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε και η τοποθέτηση του Προέδρου Περικλή Γιάννη ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα έχει παραγίνει και δεν μπορεί ο κάθε ιδιώτης να τοποθετηθεί  κατά το δοκούν πινακίδες .

Από την πλευρά του  ο τοπικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γκόγκος υπεραμύνθηκε των αιτιάσεών του στην αίτηση ζητώντας από τον Δήμο να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να απομακρυνθούν οι πινακίδες που τοποθετούνται παράνομα  και δημιουργούν μια απαράδεκτη εικόνα στο Καστράκι .

Στο σημείο αυτό προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Παπαπούλιου που  απευθυνόμενος στον αιτούντα μίλησε για σκοπιμότητες σε βάρος του ως επιχειρηματία από τον Πρόεδρο Καστρακίου και τον αιτούντα κάτι που οι ίδιοι απέρριψαν .Τέλος  ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στις πληροφορίες ότι σε ορεινά τουριστικά καταλύματα του ορεινού όγκου θα φιλοξενηθούν μετανάστες ζητώντας από τον δήμο να αποτρέψει αυτήν την εκδοχή .

Στο θέμα αυτό παρενέβη και ο  γραμματέας της Τοπικής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Ρούστας ο οποίος τόνισε ότι  επί του θέαματος ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά δυστυχώς δεν θεώρησαν σκόπιμο , για τους δικούς τους λόγους , να το συζητήσουν εκτός ημερήσιας διάταξης αναλαμβάνοντας φυσικά και την ευθύνη για  τις επιπτώσεις  στον τουρισμό και στην τοπική κοινωνία  από πιθανή εγκατάσταση μεταναστών σε  καταλύματα του ορεινού όγκου (Καλλιρρόη , Βλάχα).

 

  • ΟΧΙάς

    Τι σκοπιμότητες και κουραφέξαλα, αν οι πινακίδες είναι παράνομες πρέπει να αφαιρεθούν.
    Είναι κάποια πράγματα που εδώ και δύο χρόνια ο δήμαρχος αποφεύγει να τα κουβεντιάσει,και να τα αγγίξει.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .