Τα παλαμάκια της ¨Ντροπής¨

13 Ιουνίου, 2017 08:30 Επιμέλεια: /

ntabaras giorgos

Το να χτυπάει κανείς παλαμάκια σέ μια ωραία συναυλία το καταλαβαίνω. Σέ μια θεατρική παράσταση για την καλή ερμηνεία των ρόλων κι αυτό το καταλαβαίνω.

Να χτυπάει όμως παλαμάκια σέ  ανθρώπους πού ανακατεύτηκαν με την πολιτική και μάς δουλεύουν αυτό αλήθεια δεν το καταλαβαίνω. Είναι αν όχι μαζοχιστικό τελείως ανόητο και δεν καταλαβαίνω τον λόγο η μάλλον κάτι κατάλαβα τόσα χρόνια. Αυτό πού έχουν καταλάβει όλοι.

Ότι η πολιτική στην Ελλάδα είναι επάγγελμα. Ένα επάγγελμα σίγουρο και προσοδοφόρο.

Και ενώ σέ όλα τα επαγγέλματα οι άνθρωποι δουλεύουν και μοχθούν για τον επιούσιο, οι  εργαζόμενοι στο επάγγελμα πολιτική κι αυτοί δουλεύουν βεβαίως, δουλεύοντας όλους τούς άλλους ανάλογα με τίς ανάγκες τού καθενός και το πόστο τους. Το επάγγελμα τής πολιτικής είναι ιδιόρρυθμο και  κληρονομικό. Η διαδοχή στην Ελλάδα από γονείς στα τέκνα έχει περάσει παντού. Στην πολιτική, στο τραγούδι, στην υποκριτική λες και όλοι αυτοί έχουν στο ντι εν ει τους ειδικά χρωματοσώματα πού κληρονομούνται από τούς προγόνους στους απογόνους σώνει και καλά και πάει σόι το βασίλειο.

Για το επάγγελμα τού πολιτικού δεν χρειάζονται πτυχία και ειδικές γνώσεις. Ρητορική δεινότητα χρειάζεται, θράσος, πειστικότητα, τεχνική αοριστολογίας, φάτσε μάρε, κοστούμι άντε ίσως και καμιά μονόχρωμη η εμπριμέ γραβάτα. Κι αν σού κάτσει σούκατσε. Σώζεις γενεές πίσω σου γιατί έτσι είναι δομημένα τα πράγματα σέ αυτό το πελατειακό κράτος πού λέγεται Ελλάδα. Από τον μπάρμπα στην κορώνη μέχρι τον σωτήρα και προστάτη τού κάθε άνεργου πού πασχίζει πάση θυσία για μια θέση εργασίας πιστεύοντας πώς το μόνο εφόδιο πού τού χρειάζεται είναι το μέσον. Και δώστου αυτός παλαμάκια, σπάσιμο τής μέσης, τρεχάματα, και ένα σωρό άλλους λακεδισμούς με αντάλλαγμα κάποια θέση και ει στο Δημόσιο. Στο Δημόσιο πού είναι το μαγαζί τού κάθε πολιτικού. Αυτή είναι ή πορεία τής Ελλάδας, ή πορεία μας.

Στη ζωή μου δύο κατηγορίες ανθρώπων γνώρισα πλήν λίγων εξαιρέσεων. Τούς έξυπνους πού ασχολούνται με την πολιτική και τούς κλακαδόρους πού κυνηγάνε μια θέση εργασίας χτυπώντας παλαμάκια. Τα παλαμάκια τής ντροπής πού καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διαιωνίζουν το πελατειακό κράτος. Και όμως συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Και επευφημίες σέ ποιους; Σέ αυτούς πού έπρεπε όπου τούς βρίσκουμε αντί να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για  παλαμάκια να τούς κάνουμε να τρέμουν στις υποσχέσεις πού δίνουν και τα ΘΑ τους. Να σέβονται τον κόσμο πού τούς ψηφίζει και όχι να τούς αφήνουμε να μάς δουλεύουν  και από πάνω δώστου εμείς παλαμάκια.

Αλλά τετοιοι πού είμαστε αυτά μάς αξίζουν γιατί εμείς οι ίδιοι, ο Λαός δηλαδή, οι ψηφοφόροι τους είμαστε η γενεσιουργός αιτία τής δημιουργίας, τής συντήρησης και διατήρησης αυτού  τού πελατειακού κράτους πού λέγεται Ελλάδα. Η αιτία τού κακού λοιπόν είμαστε εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος.

Αυτό είναι; η δεν είναι Μαζοχισμός;

Γιώργος Νταβάρας

Κτηνίατρος

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.