Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ – Πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας

4 Δεκεμβρίου, 2015 11:05 Επιμέλεια: /

DSC_2715_DCE

Σήμερα ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ έχει την τιμητική του , τα ονομαστήριά του , καθώς φέρει το όνομα του Αγίου Σεραφείμ του εκ Φαναρίου την μνήμη του οποίου η Εκκλησία μας τιμά στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους .
Έτσι όντας μια μέρα προσωπικής πληρότητας και χαράς ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ επέλεξε να την περάσει εντός της εκκλησίας φυσικά με όλο μαζί το ποίμνιό του χωρίς επισημότητες και πρωτόκολλα ,αλλά με ταπεινότητα και μεγάλη περίσκεψη .

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και κατά την διαδικασία μοιράσματος του αντιδώρου ο κ. Σεραφείμ δέχτηκε τις θερμές ευχές του χριστεπώνυμου λαού της περιοχής που αναμφίβολα τον περιβάλουν με αγάπη , σεβασμό και μεγάλη εμπιστοσύνη καθώς τον θεωρούν Άξιο ποιμενάρχη της Εκκλησίας που επί των ημερών του όχι μόνο η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων , αλλά και η περιοχή ευρύτερα , είδαν να ξεδιπλώνεται ένα μεγαλόπνοο έργο σε πολλούς τομείς ( πνευματικό , κτητορικό , αναστηλωτικό , κοινωνικό ) , που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα θαύμα.

Ήταν πριν από 25 χρόνια όταν η Εκκλησία με απόφαση της ιεραρχίας αποκαθιστούσε μια μεγάλη αδικία στο πρόσωπό του ανακηρύσσοντάς τον Μητροπολίτη ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ αρχίζοντας έκτοτε μια μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης του σχέδιο του για την περιοχή , κάτι που το καταφέρνει καθώς το επιστέγασμα είναι η ένταξη ενός μεγάλου έργου , αυτό της ανέγερσης και λειτουργίας Κέντρου Φροντίδας ηλικιωμένων του , όπου σύντομα θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος .
Το Εκκλησιαστικό ήθος και το πνευματικό ανάστημα του ποιμενάρχη μας δίνουν αξία και περιεχόμενο στην λειτουργία , τον ρόλο και αποστολή της Εκκλησίας αλλά και στην χριστιανική πίστη κάτι εξόχως απαραίτητο καθώς όλα γύρω μας καταρρέουν εν μέσω μιας γενικότερης και ισοπεδωτικής αμφισβήτησης αξιών , ιδεών , νοημάτων και προσώπων .
Ο κ. Σεραφείμ στα είκοσι πέντε χρόνια ως ποιμενάρχης της ιστορικής Μητρόπολης των «ΣΤΑΓΩΝ» , από την οποία , ειρήσθω εν παρόδω , πέρασαν φωτισμένες και άγιες μορφές της εκκλησίας μας , πέτυχε να εμπνεύσει , να δημιουργήσει και να καταστήσει την Μητρόπολη «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» ένα πραγματικό πνευματικό κύτταρο και ένα πρότυπο λειτουργίας .

Φυσικά φέτος η γιορτή είναι ξεχωριστή καθώς πριν ένα μήνα περίπου πραγματοποιήθηκε η Μονιμοποίηση της Μητρόπολης, αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών όλα αυτά τα χρόνια από τον κ. Σεραφείμ. Από το γεγονός αυτό αλλά και από το πλούσιο έργο που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή , αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του κ. Σεραφείμ , σήμερα ο ίδιος απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του με την γενικότερη καταξίωση μέσα στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής αλλά μπορούμε να πούμε και έξω από τα στενά όρια αυτής .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.