Τα Μετέωρα στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού και της επιχειρηματικότητας – Ξεκίνησαν σήμερα οι επιχειρηματικές συναντήσεις στους κλάδους των εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
10 Ιουνίου 2017, 10:40

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του για την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος και του ρόλου των Μετεώρων ως μοναστικού κέντρου παγκόσμιας ακτινοβολίας, συνδιοργανώνει με την EnterpriseGreece και την ενεργό υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας, επιχειρηματικές συναντήσεις στους κλάδους Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού με αγοραστές και ταξιδιωτικά γραφεία από Ομόδοξες χώρες.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις πανελλαδικής εμβέλειας με ξένους επιχειρηματίες, ξεκίνησαν σήμερα στην Καλαμπάκα, κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων. Ο τόπος των Μετεώρων έχει συμφωνηθεί με την Enterprise Greece, να είναι ο φυσικός χώρος φιλοξενίας των επιχειρηματικών συναντήσεων μετά δε, την 1η επιτυχή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τoν Ιούλιο του 2009.

Στόχος των επιχειρηματικών συναντήσεων, με επιχειρήσεις του εξωτερικού από ομόδοξες χώρες (Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κύπρο, Σερβία, Σκόπια, Γεωργία), είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, η ενημέρωση των ξένων επιχειρήσεων για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εκκλησιαστικών ειδών και του προσκυνηματικού τουρισμού της χώρας μας.

Το πρόγραμμα του τριήμερου προγράμματος φιλοξενίας των ξένων επιχειρηματιών περιλαμβάνει, εκτός από τις επιχειρηματικές συναντήσεις οι οποίες ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Διβάνη αλλά και ξενάγηση των ξένων επιχειρήσεων στις Ιερές Μονές των Μετεώρων η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή .

Οι σημερινές συναντήσεις ξεκίνησαν με τους σύντομους χαιρετισμούς (με τη σειρά που μίλησαν) του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο Β., του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό Κ. και τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη Χρήστο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .