Τα λάθη της εξωτερικής μας πολιτικής

10 Ιουνίου, 2017 08:18 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Όταν οι Αμερικανοί διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία και δημιουργούνταν τα κρατίδια φαντάσματα τα οποία για να σταθούν  ως έθνος αναζητούσαν απεγνωσμένα την δημιουργία εθνικής συνείδησης δανειζόμενοι  Ελληνικά σύμβολα ιστορικά πρόσωπα , όπως ο στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος, εμείς στην Ελλάδα μιλούσαμε για ιστορική καπηλεία . ‘Όταν ο μετριοπαθής Γκλιγκόροφ και μετέπειτα ο Γκρουέφσκι ανήγειραν αγάλματα  του Αλέξανδρου , εμείς  τους  καταγγέλλαμε ως ανθέλληνες  . Αυτή η μυωπική στάση της εξωτερικής μας πολιτικής δεν επέτρεψε τη χώρα  να διεισδύσει  στην Βαλκανική ενδοχώρα  δημιουργώντας μια νέα κατάσταση εξυπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα .

Η νέα κυβέρνηση  της FYROM σχεδιάζει να κατεδαφίσει  τα  δεκάδες αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα σε δρόμους, γέφυρες και πλατείες, τα σιντριβάνια με τους Αρχαίους Έλληνες πολεμιστές, τα άλογα που καλπάζουν . H πρόθεση αυτή εκφράστηκε από τον νέο υπουργό Πολιτισμού της FYROM  Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι, ο οποίος τόνισε πως η κίνηση αυτή της νέας κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ πρόκειται να είναι μια: «απολύμανση του «μακεδονικού» πνεύματος, από την ψευδοϊδεολογία που εκπέμπει το σχέδιο Γκρουέφσκι και συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τη χώρα σαν κατάρα κάποιου κακού μάγου».

Μάλιστα, η νέα κυβέρνηση λέει πως θέλει λύση και για το όνομα, καθώς επιδιώκει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.  Ίσως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για την τελευταία κυβέρνηση που ορκίστηκε χρησιμοποιώντας το όνομα της Μακεδονίας κάτι που θα πρέπει η Ελλάδα να αξιοποιήσει .

Αν η πολιτική Γκρουέφσκι για δημιουργία Μακεδονικής συνείδησης στην FYROM ήταν μια καπηλεία της Ελληνικής ιστορίας , η αποδόμησή της από την νέα κυβέρνηση του  Ζόραν Ζάεφ μας εξυπηρετεί ;  Μήπως αυτήν η πολιτική οδηγεί κατευθείαν την  FYROM στην αγκαλιά του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού για την δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας ;

Τι δηλώνουν όλα  αυτά ; Ότι η χώρα δεν έχει εξωτερική πολιτική βάθους που αξιοποιεί τα νέα δεδομένα στην Βαλκανική ενδοχώρα ώστε να έχει έντονη παρουσία στην αναδιαμόρφωση τους κάτι που πρέπει να κάνει άμεσα ώστε να μην αφήσει περιθώρια υλοποίησης του Αλβανικού  μεγαλοϊδεατισμού  .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.