Τα είπε όλα !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Μαΐου 2019, 08:04

Ένα τριήμερο πνευματικής πληρότητας βίωσε η πόλη και η περιοχή μας καθώς η τοπική εκκλησία μας εορτάζει την σύναξη των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων . Των μοναστών δηλαδή της αγίας λιθοπόλεως των Σταγών που με την ζωή τους και τον πνευματικό τους αγώνα στις κορφές και στα απόσκια σπήλαια τα καθαγίασαν και μας τα παρέδωσαν ως βαριά παρακαταθήκη .

Καταλυτικός ο λόγος του  Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι τα ΜΕΤΕΩΡΑ είναι η άσβεστη λυχνία της Ορθοδοξίας που καταυγάζει σε όλον τον κόσμο τα νάματα της ορθόδοξης πίστης παράδοσης και την οποία , όπως χαρακτηριστικά τόνισε , οφείλουμε να κρατήσουμε αναμμένη . Μάλιστα αναφέρθηκε σε μοναστικά κέντρα που χάθηκαν από προσώπου γης ακριβώς γιατί αυτή η λυχνία έσβησε .

Επίσης κάλεσε όλους να κρατήσουν όρθια την αγιομετεωρίτικη παράδοση μη επιτρέποντας για κανένα λόγο να σβήσει η λυχνία την οποία άναψαν οι Όσιοι  οικιστές των Μετεώρων γιατί ο ευλογημένος αυτός τόπος θα χάσει την μοναδικότητά του και θα μείνουν μόνο τα βράχια που δεν θα έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον κόσμο ώστε να τα επισκέπτεται !! Λοιπόν , σε αντίθεση με όσα εξόχως σωστά τόνισε ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης και Τυρνάβου , κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε Μύκονο !!

Αλλά Καλαμπάκα και η τοπική οικονομία χωρίς ΜΕΤΕΩΡΑ δεν έχει μέλλον ούτε προοπτική . Θα μετεξελιχθεί σε ένα απλό χωριό της Θεσσαλικής γης !!

Αυτά να τα ακούσουν όσοι υποψήφιοι βγάζουν τα ΜΕΤΕΩΡΑ από το κάδρο της διαμόρφωσης του μέλλοντος του τόπου και της περιοχής !!

  • Γιώργος Παπανικολάου

    Προσωπικά ΔΕΝ άκουσα κανέναν να θέλει να γίνει Μύκονος η περιοχή μας!!!
    Αργαστη συνεργασία και των δύο πλευρών- απόψεων χρειάζεται και όχι η κάθε πλευρά να επιθυμεί να επιβληθεί στην άλλη!!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .