Τα αίτια και οι ευθύνες

2 Σεπτεμβρίου, 2017 08:30 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Ο δασικός πλούτος της Ελλάδος για άλλη μια φορά παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα. Οι ποιο όμορφες πράσινες περιοχές το τόπου μας έγιναν στάχτη . Και το φαινόμενο συνεχίζεται , δυστυχώς , κάθε χρόνο . Και οι συνέπειες  ; Τραγικές για την χώρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των καμένων  περιοχών . Αν δε συνυπολογιστούν και οι παράπλευρες απώλειες σε οικονομικό επίπεδο , τότε η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση .

Για την πρόκληση των πυρκαγιών τα σενάρια τα οποία παίζουν είναι  έλλειψη κοινωνικής συνείδησης , απουσία οργάνωσης  τόσο όσον αφορά την πρόληψη  , όσο και σε ότι αφορά  την αντιμετώπιση  του φαινομένου , έως ξένο δάκτυλο προκειμένου να προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα  στην Ελλάδα .

Κάθε φορά που έχουμε έξαρση των πυρκαγιών  λέμε βόηθα  Παναγιά για να μην γίνει η  χώρα παρανάλωμα του πυρός ακριβώς γιατί απουσιάζουν όλα εκείνα τα μέσα και εργαλεία που θα παρέμβουν αποτελεσματικά στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων .   Και αντί η πολιτική ηγεσία  να ομονοήσει και να συνεργαστεί στην αρτιότερη οργάνωση και σχεδίαση όσον αφορά την πρόληψη , προστασία και αντιμετώπιση του προβλήματος , εντάσσουν το θέμα στις μικροκομματικές   τους σκοπιμότητες  . Ως κυβέρνηση   είναι όλα καλώς γενόμενα και όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση όλα κακώς γενόμενα .

Τόσο η Τ.Α  , όσο και πολλοί άλλοι θέτουν θέμα πόρων . Ότι δηλαδή η έλλειψη χρημάτων ή η κακή τους διαχείριση ευθύνεται για την επαναλαμβανόμενη κάθε Καλοκαίρι καταστροφή του πρασίνου .

Η ουσία είναι ότι και  οι διαθέσιμοι πόροι προς την Τ.Α δεν ελέγχονται αν κατευθύνονται εκεί που πρέπει  ή διατίθενται σε άλλους σκοπούς με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται πολιτικές πρόληψης και καταστολής . Πέραν τούτων μάλλον πρέπει να επανεξεταστεί  ο ρόλος  των Δασαρχείων στην προστασία και αξιοποίηση του δασικού πλούτου της χώρας.

Αν η χώρα δεν αποκτήσει   άμεσα εθνική πολιτική για την προστασία και αξιοποίηση του δασικού πλούτου της χώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα η καταπράσινη  Ελλάδα θα έχει μεταβληθεί σε κρανίου τόπο και θα έχει υποστεί  ανεπανόρθωτο πλήγμα .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.