Τα εχέγγυα !!

12 Νοεμβρίου, 2016 08:35 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει δεκαοκτώ υπουργεία και αποτελείται από σαράντα εννέα  αξιωματούχους, μαζί με τον πρωθυπουργό , πραγματικά αναντίστοιχο με την αναγκαιότητα της ευελιξίας και αποτελεσματικότητας . «Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο..» , εξηγούν από το Μαξίμου  . Βεβαίως η κίνηση του Πρωθυπουργού έχει ποικίλες  πολιτικές αναγνώσεις . Ωστόσο το κρίσιμο ερώτημα είναι  αν και ποια  εχέγγυα  εγγυώνται τα παραπάνω !!

Η απάντηση είναι ότι αυτά τα εχέγγυα απουσιάζουν από το νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο παραμένει πολιτικά αυτοεγκλωβισμένο στην πρώιμη  «επαναστατική» αντιπολιτευτική ρητορεία  που εξέφραζαν πολλά πρόσωπα που την συναπαρτίζουν,  και στην ανώμαλη προσγείωση στις πολιτικές των μνημονίων που αναγκαστικά υιοθέτησε και προσπαθεί να ασκήσει η κυβέρνηση .

Αυτήν η μεγάλη μεταστροφή σε επίπεδο άσκησης πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πολιτικά  εκτεθειμένο το κόμμα το οποίο λόγω ιδεολογικής και πολιτικής θεώρησης δεν μπορεί ούτε να  κατανοήσει την στροφή από μιαν αντιμνημονιακή ρητορεία στην άσκηση μνημονιακών  πολιτικών , ούτε , πολύ περισσότερο , να τις στηρίξει .

Το χάσμα θα παραμείνει και θα σκιάζει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση όσο δε εξηγούν με πειθώ  και επιχειρήματα  την αναγκαιότητα  της  μεταστροφή που επιβλήθηκε ως αποτέλεσμα του διλήμματος της  άτακτης χρεοκοπίας  και του μνημονίου . Ωστόσο οι ελπίδες που δόθηκαν στην ελληνική κοινωνία,  ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει την απώλεια εισοδήματος που υφαρπάσθη μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας , ήταν τόσο ισχυρές που η διάψευσή τους , δημιουργεί τώρα  κοινωνική αναντιστοιχία που πολιτικά μεταφράζεται σε πολιτική αναντιστοιχία .

Και το πρόβλημα θα μεγαλώνει καθώς η άσκηση ακόμα ποιο σκληρών μέτρων στο άμεσο μέλλον θα επιδεινώσει το πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης . Όσο αυτές οι πραγματικότητες δεν αλλάζουν η πορεία της κυβέρνησης και η τύχη της είναι προδιαγεγραμμένη .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.