Τα χνάρια του Ελληνικού Πολιτισμού

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
3 Σεπτεμβρίου 2016, 08:08

Ένα σπάνιο  άρτια διατηρημένο  μυκηναϊκό αλάβαστρο (αγγείο αρωμάτων), εντοπίστηκε στις ανασκαφές που γίνονται  στο Μπρέστο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας το οποίο ρίχνει φως στις σχέσεις των πληθυσμών στην περιοχή της νότιας οροσειράς της Βουλγαρίας και των αστικών κέντρων του Αιγαίου κατά την  Μυκηναϊκή εποχή.

Επίσης αρχαία πόλη των Μακεδόνων βρέθηκε στην Κίνα μαρτυρώντας την αρχαία σχέση της Κίνας με Μακεδονία-Βοιωτία-Θεσσαλία-Κάσο… Οι Κινέζοι αναφέρονται στην αρχαία Ελληνική γραμματεία ως Σίνες. Το αρχαίο Ελληνικό όνομά τους διατήρησαν έως σήμερα (China).

Ανάλογα ευρήματα , που αποτελούν τα χνάρια του Ελληνικού Πολιτισμού , φέρνει η αρχαιολογική σκαπάνη παντού , από την Αλβανία , τα Σκόπια , την Βουλγαρία , την Τουρκία μέχρι την Κίνα , μέχρι εκεί που έφτασε ο Μέγας στρατηλάτης Αλέξανδρος ο Μακεδών . Βέβαια η ιστορία έχει τον δικό της τρόπο να αποκαλύπτεται και να αποκαλύπτει σε μας , τους επίγονους του αρχαίου κάλλους , το μέγεθος του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και του καταλυτικού του ρόλου στην παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη  του  κόσμου .

Αν οι πολιτικοί μας γνώριζαν στοιχειωδώς ιστορία φρονώ πως δεν θα έκαναν τα ολέθρια λάθη στην εξωτερική πολιτική της  χώρας σε μείζονος σημασίας θέματα  που εμπόδισαν στην Ελλάδα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην Βαλκανική ενδοχώρα μετά την κατάρρευση του ανατολικού χώρου και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας . Ειδικά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων οι λανθασμένοι χειρισμοί εμπόδισαν την Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε  πρωτεύουσα της Βαλκανικής ενδοχώρας .

Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά για την Ελλάδα να αναδειχθεί σε τόπο ιερό και απαραβίαστο , τόπο ειρήνης , κέντρο Πολιτισμού , κέντρο των αξιών , του πνεύματος και του αθλητικού ιδεώδους . Το πώς και με ποια μέσα μας τα προσφέρει ο συνδυασμός δύο εξόχως ενδιαφερόντων προτάσεων :  του Μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη που ανέπτυξε ο ίδιος στο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας , την Ακαδημία Αθηνών , το 2013 , όταν οι αθάνατοι τον αναγόρευσαν επίτιμο μέλος τους , και η Κριστίν Λαγκάρντ αναφορικά με την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους , την Ελλάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .