Τα αρχαία μας

26 Νοεμβρίου, 2015 08:08 Επιμέλεια: /

article_DCE

Το θαυμασμό των αρχαιολόγων  προκαλεί η αποκάλυψη  ενός αξιόλογου οικοδομικού συγκροτήματος, καθώς και ενός πετρόχτιστυ άστυλου ναού, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Καστρί Γρεβενών, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στην Ανατολική Πίνδο . Πρόκειται για  οχυρωμένη ακρόπολη αρχαίας πόλης της χώρας των Τυμφαίων στο μακεδονικό βασίλειο,  χωρίς  να είναι σε θέση , ακόμη τουλάχιστον ,  οι αρχαιολόγοι να προσδιορίσουν το όνομα της πόλης και τη θεότητα που λατρευόταν .

Αυτά στα γειτονικά Γρεβενά . Με την ευκαιρία όμως αυτή ξαναέρχεται και πάλι το θέμα της περισυλλογής των διάσπαρτων αρχαιοτήτων του αρχαίου ΑΙΓΙΝΕΙΟΥ τα οποία αποτελούν αποδείξεις  περί της ιστορίας του αρχαίου Αιγινείου .

Μέσα στα πολλά που δεν έχουν γίνει ακόμα σ΄ αυτόν τον τόπο είναι και αυτό με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν ούτε τον ογκόλιθο με την γνωστή αναθηματική επιγραφή προς των Ρωμαίο Αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.