Η συγγραφέας Μαρία Καλύβα έδωσε το καλύτερο αναγνωστικό εισιτήριο στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Καλαμπάκας

admin
admin
16 Μαρτίου 2019, 09:55

Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του, υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό» (Mathew Jacobson)

Την περασμένη Πέμπτη στις 7 Μαρτίου , κάτι πολύ ξεχωριστό έλαβε μέρος στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.

Ο σύλλογος διδασκόντων και προσωπικού του σχολείου με τους κηδεμόνες των γονέων των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, προσκάλεσαν τη συγγραφέα Καλύβα Μαρία , γνωστή για την σπουδαία δράση της σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, θέλοντας έτσι να μυήσουν τους μαθητές στον μαγικό χώρο της ανάγνωσης!

Η συγγραφέας διάβασε στους μαθητές 3 λαϊκά παραμύθια με τη συνοδεία πολύ ξεχωριστών μουσικών οργάνων.

Η γνωριμία ανάμεσα στη συγγραφέα και τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου θα παραμείνει αξέχαστη , καθώς όχι μόνον τους κέρδισε η ίδια με την πρώτη επαφή και το χάρισμα που τη διακρίνει , αλλά η αφήγηση σε συνδυασμό με τον “ήχο” έδρασε καταλυτικά !

Το αποτέλεσμα ήταν οι μαθητές , ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, να ταξιδέψουν σε ένα μονοπάτι που μέχρι τώρα δεν είχαν τολμήσει, ένα παρόμοιο ταξίδι.

Τα οφέλη της ανάγνωσης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες αποδείχθηκε πως μπορούν να “πιάσουν τόπο”! Η εκπαίδευση δεν κάνει διακρίσεις και εάν δεν τολμήσουμε δεν θα μάθουμε ποτέ έως που μπορούμε να φτάσουμε.

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων και προσωπικού του σχολείου καθώς και των γονέων, ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Καλύβα για το υπέροχο και ξεχωριστό ταξίδι που χάρισε στους μαθητές μας και τους έκανε πραγματικά ευτυχισμένους μέσα σε δύο ώρες!Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί της για ακόμα μια τέτοια συνεργασία.

Με εκτίμηση, η Προϊσταμένη του Σχολείου
Φίλιου Φένια

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .