Συνέντευξη της Βουλευτή Παναγιώτας Δριτσέλη στο stagonnews για τις επικείμενες εκλογές

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
23 Μαΐου 2019, 17:52

Συνέντευξη της Βουλευτή Παναγιώτας Δριτσέλη στο stagonnews για τις επικείμενες εκλογές

“Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά παντού.”

Ερ.: Κυρία Δριτσέλη, η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε παρά να αφορά το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών της Κυριακής. Ποιά είναι η εκτίμησή σας;

Απ.: Η αίσθηση που έχουμε κι εμείς, αλλά κι ο κόσμος που συναντούμε καθημερινά είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη προσμονή για επιβεβαίωση και συνέχιση της θετικής πορείας που έχει ξεκινήσει μετά από την έξοδο μας από το μνημόνιο τον Αύγουστο. Οι πολίτες στέκονται δίπλα μας σε όλες μας τις προσπάθειες για επούλωση των μνημονιακών πληγών και σήμερα το μήνυμα που μας μεταφέρουν είναι ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να γυρίσει πίσω σε εκείνους που εφάρμοσαν τη σκληρή λιτότητα. Το συνολικό κλίμα που εισπράττουμε είναι ότι την Κυριακή οι δημοσκόποι κι οι πάσης φύσεως κινδυνολόγοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την παραπληροφόρηση που τόσο καιρό συντηρούσαν. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά παντού.

 

Ερ.: Πρωτιά στην κάλπη των ευρωεκλογών, πρωτιά ακόμη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Απ.: Σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήθελα επισημάνω ότι η διαδικασία αυτής της αναμέτρησης, η οποία γίνεται υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη, αποτελεί ένα ανοιχτό εργαστήρι δημοκρατίας. Πάνω από 60.000 υποψήφιοι, θεσμοθέτηση και τρίτου βαθμού αυτοδιοίκησης., εκείνου της κοινότητας, ισχυρές αρμοδιότητες για τα νέα σχήματα που θα προκύψουν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη μάχη για την χειραφέτηση του αυτοδιοικητικού κινήματος, μέσα από τη στήριξη του σε πλατιές κοινωνικές πρωτοβουλίες, χωρίς κομματικές στάμπες. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, φυσικά κι η πρωτιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δεδομένη, με νικητή την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση ως θεσμό συνολικά.

 

Ερ.: Κάποιοι το τελευταίο διάστημα διακινούν σενάρια για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής. Πως τα αξιολογείτε;

Απ.: Η εκλογολογία αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες δημοσιογραφικές συνήθειες, εντούτοις, η κάλπη της Κυριακής θέτει συγκεκριμένα διακυβεύματα. Το πρώτο είναι να μην επικρατήσουν οι ακραίοι κι οι νεοφιλελεύθεροι στην Ευρώπη. Ο κύριος Μητσοτάκης κι ο κύριος Βέμπερ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού κι ο κόσμος θα πληγεί πολλαπλά από ενδεχόμενη ανέλιξή τους στην εξουσία. Αντίθετα, η προοδευτική ψήφος στις ευρωπαϊκές εκλογές θα διασφαλίσει αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Στο ίδιο πλαίσιο και στην αυτοδιοίκηση, η επικράτηση των νεοφιλελεύθερων θα αλλάξει τις πόλεις και τις περιφέρειές μας προς το χειρότερο. Τα κοινωνικά αγαθά της καθημερινότητας θα καταστούν λιγότερο προσβάσιμα στους πολίτες κι οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν πιο ακριβά για υποδομές ποιότητας ζωής, άθλησης, καθαριότητας, μετακίνησης. Από εκεί και πέρα, όπως υπογραμμίζει σε κάθε περίπτωση κι ο πρωθυπουργός, οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, ώστε να συνεχίσει να αποδίδει η οικονομία και να συνεχίσει να προκύπτει δημοσιονομικός χώρος για μέτρα στήριξης της κοινωνίας, όπως αυτά που νομοθετήθηκαν κι εφαρμόστηκαν πριν από λίγες μέρες.

 

Ερ.: Σε σχέση με το Νομό Τρικάλων, τις πόλεις και τα χωριά του, θεωρείτε ότι η Ευρώπη αγγίζει τους πολίτες;

Απ.: Ο Νομός Τρικάλων συνδέεται άμεσα με την καρδιά του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Όχι μόνο τώρα στις εκλογές, αλλά οι ευρωπαϊκές εξελίξεις επηρεάζουν διαρκώς τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Η Ευρώπη είναι σημαντική για εμάς γιατί η αγροτική της πολιτική είναι καθοριστική για την τοπική μας οικονομία. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεταφορές και τις υποδομές είναι εξίσου κρίσιμες για την καθημερινότητά μας και για τον τουρισμό μας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη θητεία των ευρωπαϊκών θεσμών ολοκληρώθηκαν μεγάλα έργα υποδομής στο Νομό μας, όπως ο Ε65 κι η Γέφυρα της Διάβας, ενώ αναμένουμε και την ολοκλήρωση του κρίσιμου έργου της ηλεκτροκίνησης. Άρα, μία Ευρώπη πιο κοινωνική, μία Ευρώπη που στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή, μία Ευρώπη της κινητικότητας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης είναι αυτή που μας ταιριάζει και στα Τρίκαλα. Μία τέτοια Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μόνο με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .