Στους Πανηγυρικούς Εσπερινούς του Αγίου Αθανασίου Καλαμπάκας και Καστρακίου

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
17 Ιανουαρίου 2018, 18:40

Με ευλάβεια και παρουσία πολλών πιστών πραγματοποιήθηκαν σήμερα μια ημέρα πριν από την εορτή οι Πανηγυρικοί Εσπερινοί μετ΄Αρτοκλασίας των παρεκκλησίων Αγίου Αθανασίου Καλαμπάκας και Καστρακίου.

Αύριο το πρωί ανήμερα της Εορτής  θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .

«…Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Λαμβάνει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελετά μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας.

Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολουθεί στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας. Αναδεικνύεται πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου.

Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία 33 ετών εκλέγεται πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από τη θέση αυτή αντιμετωπίζει ένα φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου. Όμως ο άγιος, χάρη στην μεγάλη πνευματικότητά του και τη ζέουσα πίστη στο Θεό, κατορθώνει να βγει νικητής απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες ακόμη και από τις πέντε εξορίες που του επιβλήθηκαν, καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β΄ ήταν οπαδός του Αρειανισμού.  Εκοιμήθη εν ειρήνη το 373 μ.Χ…» .

Χρόνια πολλά..

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .