Στον Υπουργό Τουρισμού ο Θανάσης Λιούτας για μια πολιτική – ασπίδα υπέρ του τουριστικού κλάδου του Νομού μας

admin
admin
10 Μαρτίου 2020, 18:05

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Τρικαλινού βουλευτή Θανάση Λιούτα στα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της διάδοσης του κορονοϊού σε όλα τα επαγγέλματα που συνδέονται με το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας (ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταλυμάτων, τουριστικοί πράκτορες κ. αλ.).

Ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε ραντεβού με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, το οποίο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαρτίου, στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Τρικαλινός βουλευτής περιέγραψε στον κ. Θεοχάρη την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, στον Δήμο Μετεώρων, στον Δήμο Τρικκαίων, στον Δήμο Πύλης, αλλά και συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του Νομού μας.

«Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση που εντάθηκε κατόπιν των μαζικών ακυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν από χώρες της Κίνας, της Κορέας, της Ιταλίας, καθώς και από αλλού», ανέφερε ο κ. Λιούτας.

«Οι χιλιάδες αυτές κρατήσεις ήρθαν και έπληξαν κρίσιμα τον τουριστικό κλάδο της περιοχής μας, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα έφτανε στην κορύφωση της επισκεψιμότητας αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο».

Στον κ. Λιούτα τις προηγούμενες ημέρες είχαν απευθυνθεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων, κ. Σωτήρης Φαμίσης, καθώς και τα μέλη της Ένωσης και ζήτησαν από τον Τρικαλινό βουλευτή να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η πολιτεία να συνδράμει και να στηρίξει τους επαγγελματίες που πλήττονται λόγω της κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο κ. Θεοχάρης στη συνάντησή του με τον κ. Λιούτα παραδέχθηκε την κρισιμότητα του προβλήματος και δεσμεύθηκε ότι στο επόμενο, άμεσο διάστημα θα υπάρξουν και θα ανακοινωθούν εξειδικευμένα μέτρα από τον Πρωθυπουργό, τα οποία θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε και το οποίο πλήττει τον τουριστικό κλάδο.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .