Στον Μητροπολίτη η χορωδία κορασίδων του ΓΕΛ

31 Δεκεμβρίου, 2016 10:42 Επιμέλεια: /

img_2253

Χριστός γεννάται δοξάσατε

Άναρχος Θεός καταβέβηκεν και εν τη Παρθένω κατώκησεν

έψαλλε η νεοσύστατη χορωδία του Γενικού Λυκείου της πόλης μας,

τόσο στη Μητρόπολη, ενώπιον του σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας,

όσο και στο πανέμορφο μοναστήρι του Ρουσάνου,

ενώπιον της αγιομετεωρίτικης γυναικείας αδελφότητος.

 

Χθες το πρωί η χορωδία κορασίδων του ΓΕΛ επισκέφτηκε τα γραφεία της Μητροπόλεώς μας, προκειμένου να μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου στο σεβαστό Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ. Εκείνος  με περισσή αγάπη και ειλικρινή ενθουσιασμό υποδέχθηκε τα μέλη της χορωδίας, άκουσε τους ύμνους που έψαλλαν, χειροκρότησε με επαίνους την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας τους και με πατρική στοργή χάρισε σε όλες τις μαθήτριες μαζί με αναμνηστικά δώρα και τις πολύτιμες συμβουλές και ευλογίες του!

Πιο νωρίς η χορωδία του ΓΕΛ έγινε δεκτή στη γυναικεία Μονή Ρουσάνου όπου και έψαλλε στο καθολικό της Μονής και δη στο δεξί ψαλτήρι

το απολυτίκιο των Χριστουγέννων, το κοντάκιο και τις καταβασίες, παρουσία κάποιων εκ των μοναζουσών και πλήθους επισκεπτών.

Κατόπιν, η χορωδία τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Εκεί, η σεβαστή γερόντισσα Φιλοθέη και οι άλλες αδερφές επήνεσαν και θαύμασαν το ενδιαφέρον των παιδιών για τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, αγκάλιασαν τα παιδιά με τη θερμή φιλοξενία τους και μοίρασαν δώρα και ευχές.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.