Στον Γάβρο και Άγιο Δημήτριο η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα

admin
admin
11 Μαΐου 2020, 08:04

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της τα Χάσια , βρέθηκε χθες Κυριακή η Βουλευτής του Νομού μας Κατερίνα Παπακώστα ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της είχε κάνει η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΑΣΙΩΤΩΝ προκειμένου να την ενημερώσουν δια ζώσης στα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των Χασίων και δει την ένταξη της περιοχής στο τουριστικό πακέτο καθώς η εν λόγω περιοχή διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να εμπλουτίσουν το τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής μας με επικέντρωση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού εν όψη και του αναρριχητικού κέντρου που αναμένεται να υλοποιηθεί .

Την κ. Παπακώστα συνόδευαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γιάννης Καραθανάσης , Χαράλαμπος Ζούζουλας και Αποστόλης Γκαντέλας οι οποίοι και την ξενάγησαν στο μονύδριο του Αγίου Νικολάου Γάβρου , στο σύμπλεγμα των βράχων όπου θα αναπτυχθεί το αναρριχητικό κέντρο που επί δημαρχίας Χρήστου Σινάνη , εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το ΚΕΝΑΚΑΠ και αναμένεται σύντομα η ανάθεση υλοποίησης του έργου . Επίσης ξεναγήθηκε στην περιοχή «παλιόκαστρο» όπου υπάρχουν εμφανή κατάλοιπα αρχαίων τειχών ζητώντας να υπάρξει ενδιαφέρον από την εφορία αρχαιοτήτων για εκπόνηση μελέτης αρχαιολογικών ανασκαφών . Όσο για το μονύδριο του Αγίου Νικολάου Γάβρου τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών παρουσίασαν στην Βουλευτή την εγκεκριμένη μελέτη  αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού αυτού μονυδρίου το οποίο αποτελεί ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην συστάδα των βράχων Αγίου Δημητρίου – Γάβρου και ήταν προέκταση της μοναστικής πολιτείας  των Μετεώρων. Επίσης τόνισαν την ανάγκη να ενταχθεί η περιοχή στο σύστημα διαχείρισης Μετεώρων ως περιοχή που συγκεντρώνει σπάνια στοιχεία Βυζαντινής  και μετα- βυζαντινής κληρονομιάς .

Ακολούθως η κ. Παπακώστα επισκέφθηκε τον οικισμό Αγίου Δημητρίου όπου ξεναγήθηκε στην περιοχή όπου το σπηλαιώδες μονύδριο Παναγιάς Ζωοδόχου Πηγής το οποίο η Ομάδα Πρωτοβουλίας διεκδικεί την αναστύλωσή του . Να σημειώσουμε ότι στο εν λόγω μονύδριο την πανήγυρη αναρριχώνται οι κάτοικοι και κρεμάνε μαντήλια .

Η κ. Παπακώστα ασπάστηκε τις αιτιάσεις των μελών της Ομάδας Πρωτοβουλίας και τους συνεχάρη για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την περιοχή τους δεσμευόμενη να λάβει τις πρωτοβουλίες ώστε η περιοχή των Χασίων να προχωρήσει τόσο στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής , όσο και στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού .

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .