Στον Άγιο Παντελεήμονα Διάβας

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
24 Ιουλίου 2015, 07:44

Για την Διάβα και τους Διαβίτες  η μέρα της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονα έχει ένα ξεχωριστό νόημα καθώς και τον Άγιο  σεμνύνονται πολύ αλλά και τη μέρα της μνήμης του πανηγύριζαν .

Και η αγάπη τους αυτή συμπυκνώνεται στο τάμα  τους προς τον Άγιο που περνούσε από γενιά σε γενιά για να υλοποιηθεί μόλις πριν από λίγα χρόνια όταν με πρωτοβουλία  κάποιων ανθρώπων αποφασίστηκε να κτιστεί ένας περίλαμπρος ναός .

Εμπνευστής ο Βασίλης Βλαχογιάννης και θερμοί υποστηρικτές τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής του Ιερού Ναού Διάβας και φυσικά ο Ιερέας του Χωριού π. Φώτιος Βούρλας που με την πνευματική ευλογία του Μητροπολίτη κ.κ.Σεραφείμ κατάφεραν να υλοποιήσουν το τάμα των  Διαβιτών προς τον Άγιό  τους με τον αγώνα αποπεράτωσης να συνεχίζει μια πολύ μεγάλη ομάδα φέρουσα τον τίτλο Ερανική Επιτροπή Αποπεράτωσης Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Διάβας .

Για όλα αυτά και όχι μόνο η μέρα της  εορτής του Αγίου  αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα για τους κατοίκους της όμορφης Κώμης που την ζούνε κάτω  από τις ευλογίες του Αγίου Παντελεήμονα  .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .