Στον αέρα το φεστιβάλ σχοινοβασίας

admin
admin
7 Απριλίου 2017, 19:37

Δεν έλαβε και την απαιτούμενη άδεια το φεστιβάλ σχοινοβασίας ( Highline ) από το ΚΑΣ για να προλάβει την ημερομηνία , καθώς δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Μ. Τρίτης, η οποία είναι και η τελευταία πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ (17-23 Απριλίου).

Να θυμίσουμε ότι με προσωρινή απόφαση απαγορεύτηκε από το Πρωτοδικείο Τρικάλων μέχρι 3 Μαΐου όπου θα εκδοθεί η μόνιμη απόφαση.
Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη –M. Τρίτη 11 Απριλίου 2017, ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλ.: 213 1322 292-4, 213 1322 299, 213 1322 351 Fax: 210-8201418, 210-8201428

Αθήνα, 7 Απριλίου 2017

Σας ειδοποιούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 14).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Εισηγήτριες: Ελ. Κόρκα – Ευγ. Γατοπούλου
1.Έγκριση ή μη τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δράσης του έτους 2017 των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη
2.Έγκριση ή μη διατήρησης αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Κατασκευή Υπολειπόμενων έργων Υποδομής, Επιδομής, Σηματοδότησης, Τηλεδιοίκησης, Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Σηράγγων για τη Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη (ΑΔ715)» της ΕΡΓΟΣΕ στη χ.θ. 58+588 έως 58+645, Δ.Δ. Αιγείρας, Δήμου Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαΐας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
3.Έγκριση ή μη της μελέτης με θέμα «Διαμόρφωση αρχαιολογικών διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο στην κοιλάδα της Σούριζας στην περιοχή του “Βουνού Μιχάλη” της Λαυρεωτικής, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής.
4.Έγκριση ή μη αιτήματος για ανέγερση δυο νέων προσθηκών σε υφιστάμενο τετραώροφο κτήριο, φερομένης ιδιοκτησίας της εταιρείας «Κ. Γεωργακόπουλος Α.Ε. & ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASES» επί της οδού Ορθίας Αρτέμιδος 1, στη περιοχή Δ, τομέας Β, στο Ο.Τ. 100, Τ.Κ. Σπάρτης, Δήμου Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
5.Επανεξέταση, κατόπιν τροποποιήσεων, της μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Αλεξάνδρας, Δήμου Πειραιά, Π.Ε. Πειραιά, Περιφέρειας Αττικής.
6.Έγκριση ή μη αιτήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας στη θέση «Υψηλή» ‘Ανδρου, κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2017-2021).
7.Έγκριση ή μη αιτήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στη θέση «Ούριακος» Λήμνου, κατά το 2017 στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2017-2021).
8.Έγκριση ή μη αιτήματος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας για συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας στο Μυκηναϊκό Ανάκτορο Θηβών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2017-2021).
9.Έγκριση ή μη αιτήματος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στη θέση «Ανάβλοχος» Βραχασίου, κατά το έτος 2017, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (2017-2021)​.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγητές: Έλ. Κουντούρη – Δ. Σβολόπουλος – Μ. Μερτζάνη
10.Έγκριση ή μη προμελέτης στέγασης και ανάδειξης ρωμαϊκών ταφικών μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, Π.Ε. Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτριες: Έλ. Κουντούρη – Σ. Χούλια – Καπελώνη
11.Έγκριση ή μη αιτήματος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος» για α) την προσωρινή παραχώρηση χρήσης των πεζοδρόμων Απ. Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση και β) την κινηματογράφηση – αεροκινηματογράφηση της αιτούμενης εκδήλωσης, στις 29 Απριλίου 2017.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη.
12.Έγκριση ή μη παραχώρησης τμήματος κτηρίου διαχείρισης ΤΑΠΑ στην πλατεία Σύμης στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου στον Δήμο Ρόδου και πραγματοποίησης εργασιών εσωτερικής διαμόρφωσης, προκειμένου να επεκταθεί το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (εξ αναβολής).
13.Έγκριση ή μη αιτήματος του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μονεμβασίας για την προσθήκη διαδρομής στο μονοπάτι εναλλακτικής πρόσβασης στο Κάστρο Μονεμβασίας (εξ αναβολής).
14.Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της Παναγιάς του Κάστρου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας Europe In My Region, στις 9 Μαϊου 2017.
15.Έγκριση ή μη αιτήματος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του Παλατιού του Μ. Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στις 18 Μαΐου 2017, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του πανελλήνιου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Σ. Χούλια – Καπελώνη
16.Έγκριση ή μη χαρακτηρισμού ως μνημείων οκτώ (8) εβραϊκών επιταφίων πλακών, που εντοπίστηκαν στον αύλειο χώρο του Καρίπειου Ιδρύματος Μελετών Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
17.Έγκριση ή μη αιτήματος του Γυμνασίου Κουτσοποδίου για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, αρμοδιότητας της ΕΦΑ Αργολίδας, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας εντός του μηνός Απριλίου 2017.
18.Έγκριση ή μη αιτήματος της Περιφέρειας Κρήτης για τη χορήγηση άδειας φωτογράφησης και χρήσης υλικού αρχαιολογικού περιεχομένου σε έντυπη έκδοση.
19.Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας “The Rusty Cage Production Company” για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των ΕΦΑ Κέρκυρας και Κεφαλληνίας, καθώς και της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, στο πλαίσιο παραγωγής τηλεοπτικής σειράς με τίτλο “Μy Greek Odyssey”, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Εισηγήτρια: Μ. Μερτζάνη
20.Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών, αρχιτεκτονικών στοιχείων λίθινου διακόσμου και μεταλλικών στοιχείων του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου -Μετόχι Α. Φιλοθέης, Καλογρέζα, Περιφέρεια Αττικής.
21.Έγκριση ή μη μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών, του τέμπλου, της οροφής και λοιπών ξυλόγλυπτων στοιχείων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή, Δήμου Ζαγορίου, Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε, σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. Γραμματέας του Συμβουλίου: Μανόλης Παναγιωτόπουλος.

Η Πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .