Στο πρόγραμμα Αγαπώ τον Αθλητισμό – KIDS’ Athletics συμμετείχαν σήμερα οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμπάκας

admin
admin
12 Δεκεμβρίου 2014, 10:38

Το πρόγραμμα Αγαπώ τον Αθλητισμό – KIDS’ Athletics είναι μια κοινή δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον ΣΕΓΑΣ.

Το περιεχόμενο του προγράμματος ε΄χει σχεδιαστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου.
Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους μαθητές Δημοτικών σχολείων σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό και να τους διδάξει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να εκλαϊκεύσει τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού στα παιδιά συνδυάζοντας δραστηριότητες από ομαδικά αθλήματα στη μορφή ενός ομαδικού παιχνιδιού με τίτλο: «Ομαδική δραστηριότητα για παιδιά”.

Αποτελείται από μια σειρά κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων για παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αθλημάτων:

Αθλήματα δρόμου
Αθλήματα ρίψεων
Αθλήματα άλματος
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές ομάδες: 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Στο τέλος του προγράμματος, επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή, καθώς όλα τα παιδιά λαμβάνουν σχετικό δίπλωμα.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος σήμερα το πρωί το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμπάκας γέμισε με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που διασκέδασαν συμμετέχοντας σε διάφορα αθλήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .