Στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος – Πλήθος κόσμου στον εσπερινό

4 Ιουνίου, 2017 20:13 Επιμέλεια: /

DSD_9231_DCE

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζοντα παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στην είσοδο της Πόλης .
Η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού που τελέστηκε χοροστατούντως του Μητροπολίτη Σεβασμιώτατου Ιωαννίνων κ. Μάξιμου τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών κ’ Μετεώρων , του Πρωτοσύγκελου π. Νύφωνα των εφημέριων πατρός Δημητρίου Σπυρόπουλου και Ιωάννη Ζώτου και άλλων Ιερέων.
Να πούμε ότι το εν λόγω παρεκκλήσι ανήκει στην ενορία των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων αλλά λόγω της επεκτάσεως της πόλης ανατολικά σχεδόν λειτουργεί πια ως ενοριακός ναός καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων που κατοικούν στην εν λόγω περιοχή .
Για το περιεχόμενο και το νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανικής πίστης μιλώντας σχετικά ο Μητροπολίτης  τόνισε πως «…η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, καθώς με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος αποκαλύπτεται ότι ο Θεός είναι Τριαδικός . Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα.
Ο Πατήρ είναι άναρχος, αναίτιος και αγέννητος, δηλαδή δεν έχει από κανέναν την αιτία της υπάρξεώς Του. Ο Υιός προέρχεται από τον Πατέρα γεννητώς, το δε Άγιον Πνεύμα προέρχεται από τον Πατέρα εκπορευτώς. Αυτοί οι όροι αγεννησία, γέννηση και εκπόρευση, μας αποκαλύφθηκαν από τον Χριστό και δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε λογικά…» .

Για την εορτή της Αγίας Τριάδας μίλησε ο Πρωτοσύγκελος  πατέρας Νύφων Καψάλης , ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου.

Η εκκλησία μιλώντας για την μεγάλη αυτή εορτή ψάλλει :
Εὐλογητὸς εἶ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ πανσόφους τούς ἁλιεῖς ἀναδείξας, καταπέμψας αὐτοῖς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, καὶ δι” αὐτῶν τὴν οἰκουμένην σαγηνεύσας, φιλάνθρωπε, δόξα σοι.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.