Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η συνάντηση Highline στα Μετέωρα – Την Δευτέρα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

1 Απριλίου, 2017 08:28 Επιμέλεια: /

highline

Επιστολή και από τον τοποτηρητή της Ι. Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων – Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο

Στην συνεδρίαση της  προσεχής Τρίτης  του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου  θα συζητηθεί  , σύμφωνα με την ανακοινωθείσα Ημερήσια διάταξη  η αίτηση του ιδιώτη κ. Θεοδώρου  που αφορά  την πραγματοποίηση  συνάντησης  Highline  στους βράχους των Μετεώρων που ανακοινώθηκε ήδη  ότι θα πραγματοποιηθεί  από 17 έως 23 Απριλίου. Ωστόσο την Δευτέρα αναμένεται , σύμφωνα με πληροφορίες μας , να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων κατά της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ιδιώτη καθώς , όπως τονίζεται στα Ασφαλιστικά Μέτρα ,  αυτή η δράση παραβιάζει κατ΄ αρχήν τον  σχετικό νόμο , δεν έχει λάβει την άδεια των  αρμοδίων  υπηρεσιών και φυσικά προσβάλει τον  ζωντανό μοναστικό κέντρο της Αγίας Λιθοπόλεως των Μετεώρων .

Να σημειώσουμε επίσης ότι η ανακοινωθείσα δράση του ιδιώτη δε τυγχάνει της συνεργασίας και στήριξης  του Δήμου Καλαμπάκας όπως σχετικά  τόνισε ο  Αντιδήμαρχος  Τουρισμού κ.  Κώστας Ράντος στο Ράδιο Σταγών.

Στον αντίποδα , όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση  του διοργανωτή ,  για πρώτη φορά στα Μετέωρα οργανώνεται  μια συνάντηση Highline ενάντια σε όλες τις απειλές της απαγόρευσης του Highlining της Αναρρίχησης ,  του BASE jumping και όλων των υπαίθριων δραστηριοτήτων .

Ωστόσο η  ανακοινωθείσα μεμονωμένη δράση προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο των Ιερών Μονών και  της Μητροπόλεως  αλλά και πολλών άλλων ακόμα με κορυφαία την στάση  του Δήμου Καλαμπάκας , κάτι που δείχνει την έντονη ανησυχία από τέτοιου είδους οργανώσεις στα Μετέωρα .

Πάντως  στην πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίας του Κ.Α.Σ  την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και   ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού , το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεως του κ. Θεοδώρου  .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας εισήγηση επί του θέματος  έχει υποβάλλει  η τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ σχετικό έγγραφο,  με το οποίο επισημαίνονται οι προβληματισμοί και ανησυχίες  της Μητρόπολης , φέρεται να απέστειλε και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ , Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος .

Στα θέματα  της ημερήσιας διάταξης  αρμοδιότητας της  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ και με εισηγήτρια την κ.  Σ. Χούλια – Καπελώνη το 11ο θέμα  αφορά  την «Έγκριση ή μη αιτήματος του Βασιλείου Θεοδώρου για την διεξαγωγή διεθνούς διοργάνωσης με τίτλο »Συνάντηση για Highline (Σχοινοβασία) στη βραχώδη περιοχή Μετεώρων από 17 έως 23 Απριλίου 2017».

Είναι σαφές ότι η σχετική αίτηση του κ. Θεοδώρου μάλλον θα έρθει αντιμέτωπη με τον ισχυρισμό ότι η κείμενη  νομοθεσία που αφορά την προστασία των Μετεώρων κάτι που ίσως δεν μπορεί να παραβλέπεται από τις όποιες  μελλοντικές δράσεις προγραμματίζονται στον ιερούς βράχους  των  Αγίων Μετεώρων .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.