Στο Καστράκι λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
7 Ιανουαρίου 2018, 10:07

Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, αποκαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος του Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Πρόδρομος», τον οποίο και βάπτισε. Η διδασκαλία του υπήρξε δηκτική, ζητώντας από κάθε άνθρωπο να σταματήσει την ανηθικότητά του, βαπτίζοντας όσους έπαιρναν μια τέτοια απόφαση. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, αποδοκίμασε ανοικτά την σχέση του τότε τετράρχη της Γαλιλαίας Ηρώδη Αντύπα με την γυναίκα του αδελφού του τελευταίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την φυλάκιση και στη συνέχεια τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη.

Ως βιβλικό πρόσωπο θεωρείται ότι βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Και εις μεν την Παλαιά θεωρείται ως «Προφήτης» εις δε την Καινή ως «Πρόδρομος». Ο Ιωάννης αναφέρεται και από τους τέσσερις Ευαγγελιστές.

Στο Καστράκι

Το Καστράκι επέλεξε σήμερα για να πραγματοποιήσει την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητος.

Στο πλευρό του ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Νύφων , ο Ιερέας του χωριού π. Ιωάννης και άλλοι Ιερείς.

Παρευρέθη αρκετός κόσμος από το Καστράκι και όχι μόνο και μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος Καστρακίου κος Περικλής Γιάννης , η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Φροσυνάκη , η Δημοτική Σύμβουλος κα Λίλα Μπαντέκα κ. άλλοι.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .