Στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Καλαμπάκας – Πλήθος προσκυνητών στον Μέγα Εσπερινό

19 Ιουλίου, 2014 21:05 Επιμέλεια: /

DSC_8149_DCE

Πλήθος προσκυνητών ανηφόρησε στο λόφο, παρά την βροχή που έπεφτε, όπου το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία , στο έβγα της πόλης της Καλαμπάκας , το οποίο πανηγυρίζει με την ευκαιρία της μνήμης του μεγάλου προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου .
Με το χτύπημα της καμπάνας οι Καλαμπακιώτες τηρώντας πιστά την παράδοση ανηφόρησαν το πέτρινο καλντερίμι σκεπασμένο από τους δρυς που καλύπτουν τον χώρο προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή του Μεγάλου Εσπερινού .
Το «φως ιλαρό Αγίας δόξης αθανάτου πατρός ουρανίου , Αγίου μάκαρος Ιησού Χριστέ …» , έρχοντα να δέσει με το :
«Ως εδοξάσθης, Ηλία, εν τοις θαυμασίοις σου. και τις όμοιός σοι καυχάσθαι; ο εγείρας νεκρόν εκ θανάτου και εξ άδου εν λόγω Υψίστου. ο καταγαγών βασιλείς εις απώλειαν και δεδοξασμένους από κλίνης αυτών. ο ακούων εν Σινά ελεγμόν και εν Χωρήβ κρίματα εκδικήσεως. ο χρίων βασιλείς εις ανταπόδομα και προφήτας διαδόχους μετ” αυτόν. ο αναληφθείς εν λαίλαπι πυρός εν άρματι ίππων πυρίνων. ο καταγραφείς εν ελεγμοίς εις καιρούς κοπάσαι οργήν προ θυμού, επιστρέψαι καρδίαν πατρός προς υιόν και καταστήσαι φυλάς Ιακώβ. Μακάριοι οι ιδόντες σε και οι εν αγαπήσει κεκοσμημένοι, και γαρ ημείς ζωή ζησόμεθα …» .
Ο προφήτης Ηλίας Είναι ο μέγιστος των Προφητών είναι ανώτερος κι απ” αυτόν τον προφήτη Ησαΐα τον μεγαλοφωνότατο. Και ενώ δεν έγραψε ο προφήτης Ηλίας ούτε μία λέξη, υπήρξε ο ίδιος μία μεγάλη προφητεία. Αυτό του το έργο, ο τρόπος με τον οποίο έζησε, ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από την παρούσα ζωή αλλά και η εμφάνισή του στη Μεταμόρφωση του Χριστού δείχνουν ότι η μορφή αυτή είναι παμμέγιστη, είναι πελώρια!
Για τον προφήτη Ηλία έχουν γραφεί στην Παλαιά Διαθήκη πολλές σελίδες, που όλες είναι μεστές πολλής και βαθειάς θεολογίας. Το Καρμήλιον όρος, πάνω στο οποίο ο Προφήτης προσέφερε κατά θαυμαστό τρόπο τη θυσία του, όταν από τον ουρανό κατήλθε φωτιά και κατέκαψε τα σφάγια, το όρος Σινά, επί του οποίου είχε θεοπτεία ο μέγας Προφήτης και το όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο εμφανίσθηκε μαζί με τον Κύριό μας ο Προφήτης, είναι οι τρεις μεγάλες κορυφές ορέων, που αναφέρονται στη δόξα τη δική του….
Ακολούθως και μετά την απόλυση ο κόσμος , όπως θέλει το έθιμο κατήλθε του ομώνυμου λόφου και κατευθύνθηκε στο χώρο της εμποροπανήγυρης η οποία και άνοιξε επίσημα τις πύλες της για να δεχθεί τον κόσμο που αυτές τις μέρες θα έρθει στην Καλαμπάκα .
Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Βουλευτής κος Κωνσταντίνος Σκρέκας , ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Σινάνης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Θεόδωρος Αλέκος , οι Αντιδήμαρχοι κκ. Ηρακλής Αλμπάνης και Ιωάννης Ζαρόπουλος.

DSC_8154_DCE DSC_8153_DCE DSC_8148_DCE DSC_8147_DCE DSC_8145_DCE DSC_8141_DCE DSC_8136_DCE DSC_8122_DCE DSC_8123_DCE DSC_8128_DCE DSC_8129_DCE DSC_8134_DCE DSC_8121_DCE DSC_8117_DCE DSC_8115_DCE DSC_8113_DCE DSC_8107_DCE DSC_8089_DCE DSC_8090_DCE DSC_8093_DCE DSC_8102_DCE DSC_8086_DCE DSC_8084_DCE DSC_8083_DCE DSC_8100_DCE

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.