Στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Καλαμπάκας – Πλήθος προσκυνητών στον Μέγα Εσπερινό

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Ιουλίου 2017, 21:11

Πλήθος προσκυνητών ανηφόρησε στο λόφο στο έβγα της πόλης της Καλαμπάκας, όπου βρίσκεται το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία , το οποίο πανηγυρίζει με την ευκαιρία της μνήμης του μεγάλου προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου .
Με το χτύπημα της καμπάνας οι Καλαμπακιώτες τηρώντας πιστά την παράδοση ανηφόρησαν το πέτρινο καλντερίμι σκεπασμένο από τους δρυς που καλύπτουν τον χώρο προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή του Μεγάλου Εσπερινού  .
Ο προφήτης Ηλίας Είναι ο μέγιστος των Προφητών είναι ανώτερος κι απ” αυτόν τον προφήτη Ησαΐα τον μεγαλοφωνότατο. Και ενώ δεν έγραψε ο προφήτης Ηλίας ούτε μία λέξη, υπήρξε ο ίδιος μία μεγάλη προφητεία. Αυτό του το έργο, ο τρόπος με τον οποίο έζησε, ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από την παρούσα ζωή αλλά και η εμφάνισή του στη Μεταμόρφωση του Χριστού δείχνουν ότι η μορφή αυτή είναι παμμέγιστη, είναι πελώρια!
Για τον προφήτη Ηλία έχουν γραφεί στην Παλαιά Διαθήκη πολλές σελίδες, που όλες είναι μεστές πολλής και βαθειάς θεολογίας. Το Καρμήλιον όρος, πάνω στο οποίο ο Προφήτης προσέφερε κατά θαυμαστό τρόπο τη θυσία του, όταν από τον ουρανό κατήλθε φωτιά και κατέκαψε τα σφάγια, το όρος Σινά, επί του οποίου είχε θεοπτεία ο μέγας Προφήτης και το όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο εμφανίσθηκε μαζί με τον Κύριό μας ο Προφήτης, είναι οι τρεις μεγάλες κορυφές ορέων, που αναφέρονται στη δόξα τη δική του….
Ακολούθως και μετά την απόλυση ο κόσμος , όπως θέλει το έθιμο κατήλθε του ομώνυμου λόφου και κατευθύνθηκε στο χώρο της εμποροπανήγυρης η οποία και άνοιξε τις πύλες της για να δεχθεί τον κόσμο που αυτές τις μέρες θα έρθει στην Καλαμπάκα .
Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Σινάνης , ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. άλλοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .