Στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Καλαμπάκας – Πλήθος προσκυνητών στον Μέγα Εσπερινό

19 Ιουλίου, 2016 21:15 Επιμέλεια: /

profitis ilias (40)

Πλήθος προσκυνητών ανηφόρησε στο λόφο στο έβγα της πόλης της Καλαμπάκας, όπου βρίσκεται το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία ,  το οποίο πανηγυρίζει με την ευκαιρία της μνήμης του μεγάλου προφήτη Ηλιού του Θεσβίτου .
Με το χτύπημα της καμπάνας οι Καλαμπακιώτες τηρώντας πιστά την παράδοση ανηφόρησαν το πέτρινο καλντερίμι σκεπασμένο από τους δρυς που καλύπτουν τον χώρο προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή του Μεγάλου Εσπερινού , όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ. Σεραφείμ .
Ο προφήτης Ηλίας Είναι ο μέγιστος των Προφητών είναι ανώτερος κι απ” αυτόν τον προφήτη Ησαΐα τον μεγαλοφωνότατο. Και ενώ δεν έγραψε ο προφήτης Ηλίας ούτε μία λέξη, υπήρξε ο ίδιος μία μεγάλη προφητεία. Αυτό του το έργο, ο τρόπος με τον οποίο έζησε, ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από την παρούσα ζωή αλλά και η εμφάνισή του στη Μεταμόρφωση του Χριστού δείχνουν ότι η μορφή αυτή είναι παμμέγιστη, είναι πελώρια!
Για τον προφήτη Ηλία έχουν γραφεί στην Παλαιά Διαθήκη πολλές σελίδες, που όλες είναι μεστές πολλής και βαθειάς θεολογίας. Το Καρμήλιον όρος, πάνω στο οποίο ο Προφήτης προσέφερε κατά θαυμαστό τρόπο τη θυσία του, όταν από τον ουρανό κατήλθε φωτιά και κατέκαψε τα σφάγια, το όρος Σινά, επί του οποίου είχε θεοπτεία ο μέγας Προφήτης και το όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο εμφανίσθηκε μαζί με τον Κύριό μας ο Προφήτης, είναι οι τρεις μεγάλες κορυφές ορέων, που αναφέρονται στη δόξα τη δική του….
Ακολούθως και μετά την απόλυση ο κόσμος , όπως θέλει το έθιμο κατήλθε του ομώνυμου λόφου και κατευθύνθηκε στο χώρο της εμποροπανήγυρης η οποία και άνοιξε τις πύλες της για να δεχθεί τον κόσμο που αυτές τις μέρες θα έρθει στην Καλαμπάκα .
Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Σινάνης , ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Τσίγκας και Μπουτίνας , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. άλλοι.

profitis ilias (47) profitis ilias (46) profitis ilias (45) profitis ilias (44) profitis ilias (43) profitis ilias (42) profitis ilias (41) profitis ilias (40) profitis ilias (39) profitis ilias (38) profitis ilias (37) profitis ilias (36) profitis ilias (35) profitis ilias (34) profitis ilias (33) profitis ilias (32) profitis ilias (31) profitis ilias (30) profitis ilias (29) profitis ilias (28) profitis ilias (27) profitis ilias (26) profitis ilias (25) profitis ilias (24) profitis ilias (23) profitis ilias (22) profitis ilias (21) profitis ilias (20) profitis ilias (19) profitis ilias (18) profitis ilias (17) profitis ilias (16) profitis ilias (15) profitis ilias (14) profitis ilias (13) profitis ilias (12) profitis ilias (11) profitis ilias (10) profitis ilias (9) profitis ilias (8) profitis ilias (7) profitis ilias (6) profitis ilias (5) profitis ilias (4) profitis ilias (3) profitis ilias (2) profitis ilias (1)

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.