Στο χείλος της αβύσσου η χώρα !!!-Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από προσωπικότητες με τους πρώην πρωθυπουργούς μέλη της με στόχο την σωτηρία

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
17 Μαΐου 2015, 09:05

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα είναι θλιβερή και άκρως ανησυχητική για την ίδια την ύπαρξή  της και εκείνο που χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας  με μοναδικό στόχο την σωτηρία , την απαγκίστρωση από την κρίση και την ανασυγκρότησή της .

Μια κυβέρνηση όλων των πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων με συμμετοχή σ΄ αυτήν , ως απλών υπουργών της , όλων των πρώην Πρωθυπουργών αλλά και με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες  .

Είναι η ώρα της ευθύνης και των κρίσιμων αποφάσεων για όλους μας  ,από την πολιτική ηγεσία και από τους πολίτες  , καθώς όλοι πια πρέπει να προσγειωθούμε στην οικτρή πραγματικότητα και ενωμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να σώσουμε τη χώρα και  την ιστορία  της .

Ας το καταλάβουμε καλά . Ουδείς ξένος θέλει ειλικρινά να βοηθήσει για να σωθούμε  καθώς το σύστημα και οι πολιτικές που υπηρετούν οι κυβερνήσεις είναι απόλυτα υποταγμένες στην στρατηγική «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» , δηλαδή των πολιτικών του καπιταλισμού της καταστροφής .

Η σωτηρία της χώρας , η εθνική ανασυγκρότηση και αναγέννησή της δεν θα προέλθει χωρίς δυσκολίες και  χωρίς θύματα , όλοι μας είμαστε θύματα της κρίσης που εμείς δημιουργήσαμε ή επιτρέψαμε με τις επιλογές μας , την συμπεριφορά , την λειτουργία και τις νοοτροπίες μας , να δημιουργηθεί  .

 

 

 

 

Πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι μας πως για μια  δεκαετία θα ζήσουμε δύσκολα καθώς πρέπει να διάγουμε βίο λιτό και να  δουλέψουμε σκληρά  κάτι που προϋποθέτει βαθιές αλλαγές στην καθημερινότητά μας , στις συνήθειές μας , στις προτεραιότητές  μας στον τρόπο σκέψης .

Μπορεί να μην μας αρέσει η αλήθεια , είναι πικρή , ναι , αλλά είναι η μόνη οδός που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και στην εθνική ανασυγκρότηση .

Ας μην ξεχνάμε πως την επανάσταση του ’21 την ξεκίνησαν  κάποιοι ξυπόλυτοι έλληνες που δεν λογάριασαν  τίποτα  παρά μόνο  την λευτεριά  της πατρίδας και την ανασυγκρότηση  του Ελληνικού γένους και με τον καιρό αντρείεψε και θέριεψε  .

Οι πολιτικοί και γενικώς το υπάρχον καταρρακωμένο και αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα δεν τολμά να πει την αλήθεια φοβούμενο την απώλεια της εξουσίας , νέες δυνάμεις εκτός πολιτικής δεν υπάρχουν για να ανατρέψουν την καθεύδουσα  στο βάραθρο Ελλάδα , η πνευματική ηγεσία παντελώς απούσα και πλήρως ενσωματωμένη στην κυρίαρχη αντίληψη και  στις  δυνάμεις που την υπηρετούν .

«…Ποιος απ΄τους προστάτες  θα μας προστατέψει ποιος ;  Ο λαός…» , τραγουδά ο Μπακαλάκος  !!! Ποιος  λαός όμως  ;

Εμείς πιστεύουμε πως φτάνει να κλείσουμε και να ανοίξουμε τα μάτια  μας και όλα θα έχουν αποκατασταθεί και έτσι θα συνεχίσουμε   στον καταναλωτισμό και στις ηδονές που μας προσφέρει η εποχή γενικότερα  .

«..για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Θέλει νεκροί χιλιάδες να `ναι στους τροχούς

Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους…» , λέει το γνωστό τραγούδι του Οδυσσέα  Ελύτη  σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη !!!

Στα οικονομικά θέματα, η πορεία της κυβέρνησης μέχρι στιγμής είναι καταστροφική. Διατυπώνονται  αλλοπρόσαλλα  πράγματα  και αντικρουόμενες απόψεις . Στη διαπραγμάτευση στο Eurogroup  η Ελλάδα πήγε ζητώντας χρήματα, αλλά ούτε χρήματα πήρε ούτε το χρέος μείωσε, ενώ υποχρεώθηκε στη συνέχιση του Μνημονίου χωρίς να πάρει κάποιο αντάλλαγμα. Οι χώρες της Ευρωζώνης, ακόμα και η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, τάχτηκαν υπέρ της σκληρής γραμμής της Γερμανίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται εντελώς απομονωμένη και πλέον ψιθυρίζεται πως  η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως και από το ΝΑΤΟ.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί δημιούργησαν τεράστια οικονομική αβεβαιότητα. Η πρόοδος τεσσάρων ετών και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εξανεμίστηκαν. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού. Το ελληνικό κράτος δεν έχει χρήματα να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και τις δανειακές του υποχρεώσεις και η κυβέρνηση καταφεύγει σε επείγοντα αναγκαστικό δανεισμό από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις των αγροτών.

Μέσα στη χώρα, δεν υπάρχουν άλλες πηγές άντλησης  χρημάτων και χωρίς νέα χρηματοδότηση από την Ευρώπη η χώρα  θα βρεθεί σε πιστωτικό γεγονός με ότι αυτό σημαίνει .

Για όλους αυτούς  του λόγους κρίνεται εξόχως  απαραίτητο η συγκρότηση  κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας προτού βρεθούμε σε καταστροφή του μεγέθους της Μικρασιατικής. Μια τέτοια κυβέρνηση, θα μπορέσει να προτείνει πολύ καλύτερες λύσεις και θα έχει το κύρος να υπογράψει μακροχρόνιες συμφωνίες με τους δανειστές εν ονόματι όλων των Ελλήνων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .