Στο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων ο Μικέλης Χατζηγάκης

admin
admin
1 Ιουλίου 2019, 16:14

Πιστός στην διατήρηση των παραδόσεών μας καθώς διαφύλαξη της Ελληνικής μας ταυτότητας ο Μικέλης Χατζηγάκης βρέθηκε στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια.

Ένα Αντάμωμα που φέτος ήταν αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί-Παιδεία-Παιχνίδι-Πολιτισμός» τομείς που ο νέος Τρικαλινός πολιτικός έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως επίσης στην διατήρηση των ηθών και των παραδόσεών μας.

Είχε την ευκαιρία να γίνει ένα με τους χιλιάδες Σαρακατσάνους που από όλα τα μέρη της Ελλάδας ανταμώθηκαν στο Περτούλι, να μιλήσει μαζί τους και να τους μεταφέρει την ακλόνητη πεποίθησή του ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος αν ξεχάσουμε ποιοι είμαστε.

Χαρακτηριστικά ο Μικέλης Χατζηγάκης τόνισε πως «εκδηλώσεις σαν την σημερινή όχι μόνο δένουν τους ανθρώπους μεταξύ τους αλλά μας θυμίζουν πόσο σημαντικές είναι οι ρίζες μας. Οι παραδόσεις μας. Και σε ένα κόσμο που είναι παγκοσμιοποιημένος και αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, μπορούμε να προοδεύσουμε μόνο αν ξέρουμε ποιοί είμαστε και ποιές είναι οι ρίζες μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .