Στο 60% η κατασκευή του οδικού άξονα E65

16 Ιουνίου, 2015 17:29 Επιμέλεια: /

Ε65

Στο 60,12% φτάνει πλέον η πρόοδος στην κατασκευή του άξονα Ξυνιάδας – Τρικάλων. Πρόκειται για το μόνο από τα τρία τμήματα του άξονα Ε65 που κατασκευάζεται μετά την συμφωνία επανεκκίνησης των έργων τον Νοέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κοινοπραξίας «Κεντρική Οδός», που έχει αναλάβει μέσω σύμβασης παραχώρησης την κατασκευή και διαχείριση του άξονα, στο έργο λειτουργούν σήμερα τρία εργοτάξια: της Ανάβρας στο 60ο χιλιόμετρο, της Καρδίτσας στο 80ο και της γέφυρας Πηνειού στο 140ο.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου, βάσει της συμφωνίας επανεκκίνησης, ήταν το τέλος του 2015, καθώς το έργο χρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η «Κ», η Κεντρική Οδός έχει καταθέσει στο υπουργείο Υποδομών αίτημα παράτασης του χρονοδιαγράμματος κατά ένα έτος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο από τα τμήματα του άξονα που θα συνδέσει τη Λαμία με την Ξυνιάδα, περιλαμβάνεται στα προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ έργα και όπως ορίζει η συμφωνία επανεκκίνησης, εφόσον το Δημόσιο αποφασίσει να το κατασκευάσει, πρέπει να δώσει στην Κεντρική Οδό το δικαίωμα να επιλέξει αν θα αναλάβει την κατασκευή του.

Ωστόσο, η τύχη του τμήματος αυτού παραμένει επί του παρόντος άγνωστη, ενώ το κλίμα επιβαρύνει η άτυπη στάση πληρωμών στην οποία έχει προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών από τον Φεβρουάριο, στους τέσσερις παραχωρημένους οδικούς άξονες.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την πληρωμή των εργολάβων του Ε65 έχει υπογραφεί από τον υπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Σταθάκη, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη η καταβολή των χρημάτων.

Οσο για το τρίτο τμήμα, που θα συνδέσει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, η κατασκευή του έχει μετατεθεί ασαφώς στο μέλλον.

kathimerini.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.