Στο 60% η κατασκευή του οδικού άξονα E65

admin
admin
16 Ιουνίου 2015, 17:29

Στο 60,12% φτάνει πλέον η πρόοδος στην κατασκευή του άξονα Ξυνιάδας – Τρικάλων. Πρόκειται για το μόνο από τα τρία τμήματα του άξονα Ε65 που κατασκευάζεται μετά την συμφωνία επανεκκίνησης των έργων τον Νοέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κοινοπραξίας «Κεντρική Οδός», που έχει αναλάβει μέσω σύμβασης παραχώρησης την κατασκευή και διαχείριση του άξονα, στο έργο λειτουργούν σήμερα τρία εργοτάξια: της Ανάβρας στο 60ο χιλιόμετρο, της Καρδίτσας στο 80ο και της γέφυρας Πηνειού στο 140ο.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου, βάσει της συμφωνίας επανεκκίνησης, ήταν το τέλος του 2015, καθώς το έργο χρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η «Κ», η Κεντρική Οδός έχει καταθέσει στο υπουργείο Υποδομών αίτημα παράτασης του χρονοδιαγράμματος κατά ένα έτος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο από τα τμήματα του άξονα που θα συνδέσει τη Λαμία με την Ξυνιάδα, περιλαμβάνεται στα προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ έργα και όπως ορίζει η συμφωνία επανεκκίνησης, εφόσον το Δημόσιο αποφασίσει να το κατασκευάσει, πρέπει να δώσει στην Κεντρική Οδό το δικαίωμα να επιλέξει αν θα αναλάβει την κατασκευή του.

Ωστόσο, η τύχη του τμήματος αυτού παραμένει επί του παρόντος άγνωστη, ενώ το κλίμα επιβαρύνει η άτυπη στάση πληρωμών στην οποία έχει προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών από τον Φεβρουάριο, στους τέσσερις παραχωρημένους οδικούς άξονες.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την πληρωμή των εργολάβων του Ε65 έχει υπογραφεί από τον υπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Σταθάκη, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη η καταβολή των χρημάτων.

Οσο για το τρίτο τμήμα, που θα συνδέσει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, η κατασκευή του έχει μετατεθεί ασαφώς στο μέλλον.

kathimerini.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .