Στις Παναγιές των Μετεώρων

8 Σεπτεμβρίου, 2015 07:55 Επιμέλεια: /

kanaliotissa 2015 (25)

Δύο σημαντικά ιστορικά παρεκκλήσια που βρίσκονται στον ευρύτερο Μετεωρίτικο  χώρο και αναφέρονται στο γενέσιον της Θεοτόκου πανηγυρίζουν . Πρόκειται για την Παναγία  Καναλιώτισσα  που βρίσκεται στην  δασική περιοχή «Καναλάκι»  όπου και το μοναδικό σωζόμενο  κειμήλιο  της ομώνυμης μονής  Λοξάδας Κανάλια  Καρδίτσας , η παναγία  η Καναλιώτισσα  .

Το άλλο παρεκκλήσι με αναφορά και πάλι στο γενέσιον της Θεοτόκου βρίσκεται πλησίον του βράχου των κοφινίων   , όπου το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Κοφινά ή Μπάντοβα , Αγίου  Αντωνίου και το σπηλαιώδες μονύδριο του Οσίου Γρηγορίου – Μετόχι της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας .

Πλήθος προσκυνητών  παραβρέθηκε στις ακολουθίες του εσπερινού το βράδυ της Δευτέρας σε μια  μυσταγωγική ατμόσφαιρα  χοροστατούντων  , στην  μεν  Παναγία Καναλιώτισσα  , του  προηγουμένου του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμαδρίτη Αθανασίου , στην   δε Παναγία  Κοφινίων  του προηγουμένου  της Αγίας Τριάδος και μόνιμου  οικιστή  της αυλής  του  βράχου Κοφινίων  , Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου .

Η Παναγιά των Ελλήνων παντού !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.