Στα Μετέωρα ο Chris Doyle –Executive Director του Διεθνούς Εμπορικού Οργανισμού Τουρισμού Περιπέτειας (ATTA- Adventure Travel Trade Association)

admin
admin
30 Ιανουαρίου 2016, 16:29

Στα Μετέωρα βρέθηκε ο  Chris Doyle –Executive Director του Διεθνούς Εμπορικού Οργανισμού Τουρισμού Περιπέτειας (ATTA- Adventure Travel Trade Association ) και συναντήθηκε με τον Περιφ.Σύμβουλο και μέλος της επιτροπής Τουρισμού Περιφ, Θεσσαλίας  κ. Μπουτίνα Ιωάννη για να συζητήσουν τα δεδομένα της Θεσσαλίας  στον τουρισμό και να ανταλλάξουν απόψεις για τον τουρισμό στην Θεσσαλία και να σχεδιάσουν περαιτέρω ενέργειες και δραστηριότητες σχετικά με τον τουρισμό περιπέτειας .

Ο κ. Μπουτίνας ανέφερε την αναγκαιότητα διάδοσης του brandname Thessaly παγκοσμίως , που μέσα σ αυτό περικλείονται σημεία υψηλού τουριστικού και  πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως Μετέωρα , Σκιάθος , Πήλιον , Λίμνη Πλαστήρα , Όλυμπος  .

Επίσης ανέφερε ότι ο Περιφ Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος έχει στα άμεσα σχέδια του να βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση για την αύξηση των διανυκτερεύσεων στους προορισμούς της Θεσσαλίας αλλά και το άνοιγμα σε νέες αγορές .

Γι αυτό τον λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υλοποιήσει τις κατάλληλες υποδομές για την καλύτερη πρόσβαση στη Θεσσαλία και εντός αυτής .Επίσης προχωράει στην ίδρυση των , μοναδικών στην Ελλάδα , καταδυτικών πάρκων στην περιοχή της Μαγνησίας , στην ίδρυση αρκετών θεματικών μουσείων σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος , διοργανώνει familiar trips με  tour operators  και δημοσιογράφους απ΄όλο τον κόσμο  και είναι παρούσα σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Ευρώπης και όχι μόνο .

Από την πλευρά του ο Chris Doyle δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του από την ομορφιά της περιοχής των Μετεώρων με το γεωλογικό και θρησκευτικό φαινόμενο . Ανέφερε για τον οργανισμό Adventure Travel Trade Association (ATTA) που ιδρύθηκε το 1990 κι εξυπηρετεί περισσότερα από 1000 μέλη σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη του περιλαμβάνουν κυρίως τουριστικούς πράκτορες , τουριστικοί πίνακες, πράκτορες ειδικότητας και καταλύματα με έννομο συμφέρον για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας. Η ΑΤΤΑ  προσφέρει λύσεις και συνεργασίες  ωθώντας  τα μέλη της  προς τους επιχειρηματικούς τους στόχους και τη βιομηχανία προς ένα υπεύθυνο και κερδοφόρο μέλλον. Μέσω περιφερειακών εκδηλώσεων Adventure Connect και το ετήσιο ταξίδι περιπέτειας Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το εμπόριο διάσκεψη , η ΑΤΤΑ διαπρέπει στην επαγγελματική εκπαίδευση , δικτύωση και υπηρεσίες συνεταιρισμό .Με την εμπειρία στην έρευνα , την εκπαίδευση , τα ταξίδια περιπέτειας νέα τής βιομηχανίας και την προώθηση , τα μέλη τής ΑΤΤΑ λαμβάνουν ανταγωνιστικές ευκαιρίες που συμβάλλουν στη δημιουργία τους ως ηγέτες στην περιπέτεια του τουρισμού.

ανά τον κόσμο διαδίδει τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Στη Θεσσαλία ,συμπέρανε αυτό ακριβώς που πιστεύει ακράδαντα και ο Περιφερειάρχης , Θεσσαλία – όλη η Ελλάδα εδώ !

δηλαδή ότι συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές της χώρας μας μέσα στα όρια της.

Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας , ο οποίος πλέον έχει αναβαθμισθεί σε όλο τον κόσμο και χρειάζεται σωστό χειρισμό για την ανάπτυξη του και στη Θεσσαλία .

Στη συνάντηση που εξελίχθηκε σε συνάντηση εργασίας και επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα , ήταν με τον κ. Μπουτίνα , ο Υποδιευθυντής της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Κουτής Β. και ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου Visit Meteora κ. Κουρέλης Γ. που φιλοξενούσε τον Chris Doyle στην περιοχή των Μετεώρων .

Κλείνοντας τη συζήτηση , ανανέωσαν την επαφή άμεσα για την καλύτερη συνεργασία Περιφέρειας και ΑΤΤΑ  .

 

Λίγα λόγια τον Chris Doyle 

Είναι ο Executive Director του Διεθνούς Εμπορικού Οργανισμού Τουρισμού Περιπέτειας (ATTA- Adventure Travel Trade Association ) για τη Ευρώπη . Από το 2004 ,ο Chris έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική κατεύθυνση και την ανάπτυξη του Adventure Travel Trade Association , το οποίο εξυπηρετεί τα μέλη του (συμπεριλαμβανομένων των tour operators, τουριστικών συμβουλίων , μέσα ειδικότητας, τα καταλύματα και οι εταίροι τής βιομηχανίας)σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι μοιράζονται μια δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας. Χρησιμεύει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επεξεργασίας για Adventure Travel News , την κορυφαία ψηφιακή εφημερίδα για ταξίδια περιπέτειας , που επιβλέπει τις προσπάθειες ανάπτυξης του ΑΤΤΑ σε όλη την Ευρώπη .Ταξιδεύει συχνά σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς , μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) , και αναπτυξιακούς οργανισμούς ως πρέσβης των βέλτιστων πρακτικών και μεγάλου βεληνεκούς ανάπτυξη υπεύθυνου τουρισμού σχεδιασμό. Ο Chris διαμένει στη Σουηδία .

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS ΓΙΑ CHRIS DOYLE – ΑΤΤΑ

http://cdn.adventuretravel.biz/wp-content/uploads/2013/02/Values-Statement-Trade-English.pdf

http://www.adventuretravel.biz/store/unwto-global-report-on-adventure-tourism/

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .