Στις γειτονιές του Ασπροπάρη

26 Μαΐου, 2016 13:18 Επιμέλεια: /

100_3848

Την Τετάρτη 18 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας βρέθηκαν στις γειτονιές του Ασπροπάρη. Δίπλα τους, συνεργάτες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Τα παιδιά παρατήρησαν με τηλεσκόπια την ταΐστρα και τη φωλιά ενός από τους τρεις, δυστυχώς, εναπομείναντες ασπροπάρηδες, του «Στραβοουρά».

Στη φωλιά του μπορεί να μην ήταν, αλλά πέταξε πάνω από τους βράχους των Μετεώρων κι όλοι θαύμασαν το αγέρωχο, περήφανο αυτό πουλί.

Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις με παιγνιώδη μορφή υπό την καθοδήγηση της κας Ρούλας Τρίγκου.

Οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι και θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον δικό μας γύπα δημιούργησαν ένα πανό με σύνθημα «Ασπροπάρης, ο γύπας των Μετεώρων κινδυνεύει!» και σαν μικρά ασπροπαράκια φώναξαν «Μη με δηλητηριάζετε!», «Θέλω να πετάω!»

Μεγάλη έκπληξη για τα παιδιά ήταν η απελευθέρωση από τον κ. Δημήτρη Βαβύλη ενός μπούφου, που είχε βρεθεί τραυματισμένος πριν λίγο καιρό, ώστε να ζήσει ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον. Ήταν μια μοναδική κι αξέχαστη εμπειρία. Εντυπωσιάστηκαν παιδιά και δάσκαλοι.

Οι μαθητές ένιωσαν περήφανοι που όλη την περσινή τους χρονιά στα πλαίσια του περιβαλλοντικού τους προγράμματος μελέτησαν και αγάπησαν αυτόν τον ασχημούλη γύπα και χωρίς εκείνος να το ξέρει νοιάζονται και θα νοιάζονται γι’ αυτόν. Του υποσχέθηκαν πως θα μεταφέρουν το μήνυμα τους σε όσους περισσότερους μπορούνε.

Ευχαριστούν τους συνεργάτες της Ορνιθολογικής Εταιρείας για το «μικρό» τους ταξίδι όχι μόνο στο χώρο αλλά και στους ήχους της φύσης. Τι πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, σ’ έναν ευλογημένο τόπο, τον τόπο μας, τα Μετέωρα!

20160518_112721 100_3863 100_3851

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.