Στις 22 Νοεμβρίου κρίνεται η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
17 Νοεμβρίου 2016, 13:02

Στις 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11π.μ, θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Συμβουλίου Τοπωνυμιών  για  την μετονομασία Δήμων, Κοινοτήτων, τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσει, είναι και η αίτηση μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Στη συνεδρίαση,  θα παραστεί ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Ν. Σινάνης για να εκθέσει τις απόψεις του, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας, σε Δήμο Μετεώρων.

Είχε πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο πριν δύο χρόνια

Με μια ιστορική απόφαση που απηχεί στις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας και διαφήμισης όλης της περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας είχε αποφασίσει  με ευρεία πλειοψηφία την μετονομασία του Δήμου από Καλαμπάκα σε Μετεώρων. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση μετονομασίας Δήμου από την εφαρμογή του Καλλικράτη και πάρθηκε κατόπιν της ανάγκης ο Δήμος να «ανοίξει» τουριστικά σε ένα πιο ευρύ κοινό. Ας μην ξεχνάμε πως τα Μετέωρα βάσει μετρήσεων του ΕΟΤ είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας.  Όπως είχε τονίσει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Σινάνης «με αυτή την απόφαση αναβαθμίζουμε την πόλη καθώς ελάχιστοι στον τουριστικό κόσμο την γνωρίζουν ως Καλαμπάκα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Μετέωρα κι επιτέλους ήλθε η ώρα η πόλη μας να επωφεληθεί τουριστικά από αυτή τη μοναδική παγκοσμίως ατραξιόν».

Ήδη η τοπική κοινωνία της πόλης έχει υποδεχτεί πολύ θετικά την αλλαγή αυτή, καθώς γίνεται κατανοητή η τουριστικά, οικονομική αλλά και τουριστική αναγκαιότητα που επέβαλε αυτή την πρόταση.

«Δεν μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, θα διευκόλυνε το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων μας. Η ονομασία θα ευνοήσει την εθνική συνείδηση και την καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού. Είναι η στιγμή να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας», είχε αναφέρει ε ο κ. Σινάνης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .