Στηρίζουν το μοναστήρι τους

25 Αυγούστου, 2015 08:15 Επιμέλεια: /

DSC_7818_DCE

Πλήθος προσκυνητών  παραβρέθηκαν και φέτος στο  μικρό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αύρας προκειμένου  να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τόσο  κατά τον μέγα εσπερινό  που τελέστηκε  την παραμονή , όσο και κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής .

Δυναμικό παρόν έδωσαν φυσικά οι Αυριώτες οι οποίοι έχουν την μεγάλη ευλογία , να έχει διαβεί  τα χώματά τους ο μεγάλος αυτός άγιος  της εκκλησίας αλλά και της πατρίδας , που με τα κηρύγματά  του και την ίδρυση σχολείων κράτησε όρθια την Ελληνική συνείδηση την περίοδο της οθωμανικής επικυριαρχίας , κάτι που τόνισε  στο  κήρυγμά του και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σιαμάδων Αρχ. Μακάριος Ιακωβάκης λέγοντας ότι  τα Μοναστήρια θα γίνουν ξανά τα «Κρυφά» Σχολειά» και οι «Πυριτιδαποθήκες»  που θα σώσουν το Γένος .

Για το πέρασμα του Πατροκοσμά από το μέρος όπου είναι σήμερα το  μικρό μοναστήρι , μίλησε και ο Ηγούμενος Αρχ. Δωρόθεος κάνοντας λόγο για μεγάλη ευλογία για την   περιοχή μην ξεχνώντας να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη  αλλά και όλους όσους  προσφέρουν  την βοήθειά  τους στη μονή .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.