Στήριξη των Θεσσαλών δημάρχων και συμμετοχή στο εγχείρημα αναβάθμισης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου ζητά ο Δήμος Βόλου – Παρών με προτάσεις και ο Δήμος Καλαμπάκας λόγω τουρισμού

admin
admin
14 Οκτωβρίου 2016, 17:30

Παρών και μάλιστα με ξεχωριστό  ενδιαφέρον και προτάσεις αναφορικά με την ανάγκη λειτουργίας  αεροδρομίου στον Θεσσαλικό χώρο αλλά και αναβάθμισης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου , θα είναι ο Δήμος Καλαμπάκας  , είτε δια του Δημάρχου , είτε δια του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Ράντου , ανταποκρινόμενος στην σχετική  πρόσκληση του Δήμου Βόλου .

Να σημειώσουμε ότι στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα γίνει στο Βόλο στις 17- 18 Οκτωβρίου και  έχει ως αντικείμενο την συζήτηση της πρότασης που προτίθεται να καταθέσει στο πλαίσιο του διαλόγου για την νέα μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια  αυτοδιοίκηση,   θα υπάρξει συνάντηση Δημάρχων και φορέων του Θεσσαλικού χώρου με αντικείμενο την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου .

Με βάση την αναγκαιότητα λειτουργίας αεροδρομίου στην Θεσσαλία , λόγω  εξυπηρέτησης της τουριστικής κίνησης ο Δήμος Καλαμπάκας  έχει ενδιαφέρον να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προκειμένου αυτό να γίνει πράξη καθώς η ύπαρξη και λειτουργία αεροδρομίου στον Θεσσαλικό χώρο θα συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην τουριστική κίνηση , όσο και στη ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού . Καθώς δε η Καλαμπάκα , λόγω Μετεώρων , έχει αυξημένη τουριστική κίνηση θα ήταν ωφέλιμο να ανοίξει μια πύλη αεροπορικής σύνδεσης με Ευρώπη .

Οι προσπάθειες του Δήμου Βόλου

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Βόλου με το  αίτημα αναβάθμισης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου επιχειρεί να ανοίξει παράθυρο στην Ευρώπη με τακτικές πτήσεις προς Αγγλία συνεργαζόμενος  την εταιρεία Low cost  με την οποία η δημοτική αρχή έχει έρθει σε αρχική συμφωνία, προκειμένου να συνδέσει το Βόλο και την κεντρική Ελλάδα με δύο αεροδρόμια στην Αγγλία, πιθανότατα κι από την ερχόμενη σεζόν, αν όλα πάνε καλά.

Οι τακτικές πτήσεις της low cost εταιρείας αναμένεται να συνδέσουν το Βόλο με τα αεροδρόμια σε Μάντσεστερ και Λούτον. Ο αριθμός των εβδομαδιαίων δρομολογίων αναμένεται να καθοριστεί το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον «κλειδώσουν» οι προορισμοί. Η δημοτική αρχή Βόλου έχει κάνει απανωτές συναντήσεις με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας  και φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Στην προσπάθεια για να ανοίξει ξανά το παράθυρο προς την Ευρώπη και να τονωθεί η επιβατική κίνηση στον τοπικό αερολιμένα και κατ’ επέκταση ο τουρισμός όχι μόνο στο Βόλο αλλά ευρύτερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, ο Δήμος  Βόλου ζητά τη συνδρομή και των υπολοίπων δήμων της Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη , η οποία όπως είπαμε θα γίνει στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ έχει  κληθεί η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας αλλά και η Ενωση Ξενοδόχων.

 

 

  • Mme Cassoulet

    Ελπίζω οι εκπρόσωποι του δήμου να είναι πιο διαβασμένοι για να μην εκτεθούν όπως με την «πρόταση» για την δημιουργία αεροδρομίου με τον τίτλο «Meteora Airport» που έβαλαν την υπογραφή τους. Παρακολουθείστε λοιπόν την συζήτηση μεταξύ ειδικών θα σας ωφελήσει και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .