Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας : Ευχαριστίες και συνεργασία δήμου – Κυβέρνησης για αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής – Αναλυτικά όλα όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
31 Μαΐου 2016, 22:13

Με πληθώρα θεμάτων  προς συζήτηση  στην  ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας .

Στην έναρξη της συνεδρίας  ο πρόεδρος του σώματος   Πολυζώης Χαλατσάκης  ενημέρωσε το Δ.Σ   για τα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν  στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή . Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Βάιος Ζιάκας ζήτησε από τον πρόεδρο να έρθουν προς συζήτηση οι αιτήσεις δημοτών που εκκρεμούν  με τον κ. Χαλατσάκη να υπογραμμίζει ότι όσες αιτήσεις δημοτών έχουν κατατεθεί έχουν έρθει όλες στο Δ.Σ και έχουν δοθεί οι δέουσες λύσεις . Ωστόσο ζήτησε από τον κ.  Ζιάκα αν έχει υπ΄ όψιν του αιτήσεις να τις προσκομίσει για να συζητηθούν  .

Ευχαριστίες Δημάρχου για μονιμοποίηση Μητρόπολης και γέφυρα Διάβας

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος κ. Χρήστος Σινάνης  ενημέρωσε το Δ.Σ για την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ  της απόφασης μονιμοποίησης  της Μητρόπολης ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ  υπογραμμίζοντας  τη σημαντική  για την περιοχή εξέλιξη ευχαριστώντας τόσο τον αρμόδιο Υπουργό κ. Φίλη  αλλά και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που , όπως είπε , συνέβαλαν αποφασιστικά  . Επίσης ο κ. Σινάνης αναφέρθηκε στην διαδικασία ανάθεσης εκτέλεσης της εργολαβίας όσον αφορά την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μετά  την ανάδειξη  εργολάβου , μέχρι  τη χειμερινή περίοδο θα έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν σ΄ αυτό το θέμα . Επίσης αναφέρθηκε στην καλή , όπως είπε , συνεργασία που υπάρχει μεταξύ δημοτικής αρχής και της σημερινής  κυβέρνησης  και η οποία έχει να δώσει  προσεχώς και άλλα έργα για τον δήμο Καλαμπάκας και την περιοχή .

Αποδοχή  υδρολογικής μελέτης  ΙΓΜΕ για Μαυρέλι

Επίσης  ο δήμαρχος  έθεσε προς έγκριση στο σώμα και θέματα εκτός ημερήσιας  διάταξης με το δ.σ να αποδέχεται την πρότασή του  όπως η  έγκριση της υδρολογικής μελέτης  του ΙΓΜΕ αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης νερού στο Μαυρέλι . Ένα θέμα σοβαρό όχι μόνο για το Μαυρέλι αλλά και την ευρύτερη περιοχή καθώς παρατηρείται  έλλειψη νερού . Σε μια προσπάθεια του Δήμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό έχει αναθέσει  στο ΙΓΜΕ την εκπόνηση υδρολογικής μελέτης ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες εντοπισμού νερού στην περιοχή .

Αποφάσεις σε άλλα θέματα

Στα  άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης  το Δ.Σ μετά από συζήτηση  ενέκρινε  με πλειοψηφία  την Τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Α΄ Τριμήνου 2016 με την αντιπολίτευση να  την καταψηφίζει .

Επίσης  ενέκρινε το επικαιροποιημένο σχέδιοα  Προγραμματικής Σύμβασης  σύστασης Ενιαίου Φορέα Στήριξης της Τουριστικής Δραστηριότητας στην Π.Ε. Τρικάλων .

Το δ.σ  όρισε  τους  Βασίλη Νάκη  , Μαραγκού και Ευθυμίου  ως υπεύθυνους  για την εποπτεία  του  Τ.Ο.Ε.Β   Θεόπετρας  σύμφωνα με την  ισχύουσα νομοθεσία .

Σε ότι αφορά την πυροπροστασία το  σώμα αποδέχθηκε  την σχετική πίστωση  ύψους 85 χιλ. ευρώ  τις οποίες και κατένειμε σε κάθε δημοτική ενότητα  με την αντιπολίτευση να λέει ναι στην αποδοχή όχι στην κατανομή .

Για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΗΣ» η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μπαντέκα αναφέρθηκε  στο ύψος της δαπάνης που ανέρχεται στα 14 ,5 χιλ ευρώ και στις 10 χιλ. για ηχητική κάλυψη  η πρόταση της οποίας  εγκρίθηκε ομόφωνα .

Για το 20Ο Αντάμωμα Χασιωτών  τα χρήματα που ενέκρινε το Δ.Σ  ανέρχεται στις 2 χιλ ευρώ.

Τέλος  αναφορικά με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε» ο δήμαρχος  σε ότι αφορά την συμμετοχή του δήμου (945χιλ.ευρω) πρότεινε να υπάρξει συμψηφισμός με τα ενοίκια που καταβάλει το ΚΕΝΑΚΑΠ στον δήμο .

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου χαρακτήρισε την πρόταση του Δημάρχου ως μη ουσιαστική καθώς δεν απαντά στο ουσιαστικό πρόβλημα που έχει το ΚΕΝΑΚΑΠ .

Ο κ. Ζιάκας ζήτησε από το σώμα και τον δήμαρχο να απαντήσει αν θέλει το ΚΕΝΑΚΑΠ λέγοντας πως η συνεργασία ΚΕΝΑΚΑΠ , δήμου και Αγροτικού Συνεταιρισμού , μπορεί να συμβάλει στην διεκδίκηση πόρων από την Ε.Ε και στην υλοποίηση προγραμμάτων .

Επί του θέματος η κ. Χαρτοπούλου αν και  αναρωτήθηκε για την γενικότερη λειτουργία και παρουσία του ΚΕΝΑΚΑΠ , κάτι που πρέπει , όπως είπε , να ξεκαθαρίσει , τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του Δήμου στην αύξηση  του μετοχικού κεφαλαίου .

Στην ανάγκη θετικής παρουσίας του ΚΕΝΑΚΑΠ και στην συμμετοχή του δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου , αναφέρθηκε ο δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Κότης . Τελικα το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα εγκρίνοντας την πρόταση του Δημάρχου .

 

 

 • ΟΧΙάς

  Μας δουλεύουν το ενοίκιο της ΚΕΝΑΚΑΠ το κατέβασαν από 2000 ευρώ που ήταν επί δημαρχίας Μπουτίνα και 1500 ευρώ επί δημαρχίας Σακελαρίου και σε 1200 ευρώ επί Σινάνη ο δε δήμος πληρώνει το ρεύμα και το νερό. Στην ουσία το ενοίκιο είναι 750 ευρώ τζάμπα πράμα.
  Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο δήμος Καλαμπάκας δεν βάζει χρήματα, η Περιφέρεια δεν βάζει χρήματα για να κλείσει το ποσό των 30.000 ευρώ που όφειλε να επιστρέψει η ΚΕΝΑΚΑΠ εδώ και 8 χρόνια, τα χρήματα των άλλων μετόχων θα πάνε για την εξόφληση του δανείου 60.000, αν επιστρέψουν και τα 70.000 ευρώ περίπου για το πρόγραμμα στο σπίτι και αν ο δήμος Πύλης δεν βάλει και αυτός χρήματα γιατί η εταιρεία όφειλε ενοίκια για τα γραφεία που νοίκιαζε στην Πύλη και που ποτέ δεν χρησιμοποίησε, τότε τι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γίνετε. Με λίγα λόγια «στην υγειά μας ρε παιδιά».
  Ο δε Σακελαρίου καλά θα κάνει να μην μιλάει γιατί είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάντια της εταιρείας.

 • ΟΧΙάς

  Δήμαρχε κάτι πήρε το αυτί μου για ένα συρτάρι αν είναι αλήθεια το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Το «μούγκα στην στρούγκα» εγκυμονεί κινδύνους.

 • Μπουρανής

  Δήμαρχε η ΚΕΝΑΚΑΠ είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης, αλλά όλα τα εργαλεία θέλουν συντήρηση και τον μάστορά τους σε αντίθετη περίπτωση το εργαλείο χαλάει και ενίοτε προκαλεί ατύχημα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .