Στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου: Θα συζητήσει με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Σεραφείμ και τον Δήμο θέματα Θρησκευτικού τουρισμού – Ο Ρώσος πρέσβης στην Καλαμπάκα (ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

admin
admin
3 Ιουνίου 2015, 20:51

Με πληθώρα θεμάτων εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη , συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο .
Με την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης ανέγνωσε τα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή και κάλεσε τον δήμαρχο να ενημερώσει ή και να θέσει θέματα προς συζήτηση εκτός της ημερήσιας διάταξης .
Επίσης ψηφίστηκαν και τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα .
Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος κ. Σινάνης ενημέρωσε για την πρόσκληση που έλαβε ο δήμος από τον «αδελφό» δήμο του Σβάμπαχ καλώντας τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Μπαντέκα – Νάνη αλλά και γενικότερα την δημοτική αρχή να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που προετοιμάζει ο Δήμος του Σβάμπαχ με αφορμή τα εγκαίνια του πάρκου των αδελφών πόλεων .
Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στις 19 Ιουνίου η Καλαμπάκα θα δεχθεί την επίσκεψη του Ρώσου Πρέσβη με τον οποίο η δημοτική αρχή θα συζητήσει θέματα που αφορούν τον Θρησκευτικό τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξή του .
Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου οικ. Έτους 2015 με διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης
Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου ανέγνωσε όλες τις τροποποιήσεις που προτείνονται από την δημοτική αρχή με γνώμονα , όπως χαρακτηριστικά τόνισε , την λειτουργία και την εξυπηρέτηση αναγκών του δήμου αλλά συνάντησε την σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Μπουφίδη και μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέρριψαν ευθύνες τόσο στον ίδιο τον αντιδήμαρχο , όσο και τον πρόεδρο του σώματος καθώς είχαν δεσμευθεί ότι θα μεριμνούσαν να κατατίθενται τα στοιχεία προς ενημέρωση εγκαίρως ώστε να ξέρουν τι ακριβώς ψηφίζουν κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη . Σημειωτέων η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε για το λόγο αυτόν από την προηγηθείσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Στα άλλα θέματα
Στην αίτηση – πρόταση του κ. Αλμπάνη προτείνεται η τοποθέτηση προτομής του αείμνηστου Γ. Δημουλά στην βιβλιοθήκη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της πόλης στην μεγάλη δωρεά της οικογενείας του , ως και την τοποθέτηση αφιερωματικής πλάκα στο κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού αναγνωρίζοντας την προσφορά των ανθρώπων του ΟΣΕ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο . Τοποθετούμενος ο δήμαρχος ζήτησε να συσταθεί επιτροπή που με βάση την πρόταση του κ. Αλμπάνη και άλλων θα εξετάσει το θέμα και θα εισηγηθεί σχετικά ενώ η κυρία Χαρτοπούλου εισηγήθηκε να απορριφθεί η πρόταση του κ. Αλμπάνη για πολιτικούς λόγους .

Τρόπος διενέργειας διαγωνισμού για την αποκομιδή απορριμμάτων

Επί του θέματος ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της πρότασης να δοθεί η αποκομιδή σκουπιδιών σε ιδιώτη σε ολόκληρο τον δήμο συμπεριλαμβανομένου και του Δ.Δ Καλαμπάκας . Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 560 χιλ. ευρώ περίπου το χρόνο .
Την τραγική κατάσταση του δήμου σε επίπεδο προσωπικού και μέσων αποκομιδής απορριμμάτων περιέγραψε ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Παπαγεωργίου τονίζοντας συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία που καθιστούν ασύμφορη την δραστηριότητα αυτή για τον δήμο .
Το σώμα ενέκρινε την πρόταση για τον τρόπο διενέργειας διαγωνισμού και τις μελέτες αποκομιδής απορριμμάτων στα Δ.Ε. Καστανιάς , Μαλακασίου , Τυμφαίων , Κλεινοβού , Ασπροποτάμου , Χασίων , Βασιλικής και Καλαμπάκας παραχωρώντας την εργασία αυτή σε ιδιώτες μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .