Στην συνεδρία του Δημ.Συμβουλίου : Και επίσημα η παραίτηση Μπουφίδη – Έγκριση προσλήψεων δίμηνης διάρκειας – Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
13 Νοεμβρίου 2015, 21:28

Με εικοσιπέντε θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο .

Επιστολή παραίτησης Μπουφίδη

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος Πολυζώης Χαλατσάκης ενέγνωσε την επιστολή παραίτησης του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΟΡΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ  Γιάννη Μπουφίδη για προσωπικούς λόγους , όπως γράφει στην επιστολή παραίτησής του ενώ την θέση του στο Δ.Σ αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχόν της παράταξής του πρώην δήμαρχος Βασιλικής Βάϊος Ζιάκας .

Ο πρόεδρος του σώματος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η παραίτηση του κ. Μπουφίδη θα στερήσει το δημοτικό συμβούλιο από το ύφος ,  ήθος και την υπευθυνότητά  του .

Τέλος ο πρόεδρος ανέγνωσε τα θέματα που ψήφισε ομόφωνα η διαπαραταξιακή επιτροπή και δεν συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο .

Ενημέρωση για το ταξίδι  του δημάρχου στο Βερολίνο

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Περιστέρα Χαρτοπούλου ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για την επίσκεψή του στο Βερολίνο για την συμμετοχή σε συνάντηση με δημάρχους της Γερμανίας .

Λαμβάνοντας τον λόγο  δήμαρχος  ενημέρωσε το σώμα για την συνάντηση στο Βερολίνο τονίζοντας ότι ήταν μια χρήσιμη  εμπειρία που θα βοηθήσει την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα να προχωρήσει σε ανάλογα βήματα σε ότι αφορά την οργάνωση και λειτουργία .

Ακολούθως ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης ευχαρίστησε τον κ. Μπουφίδη για την προσφορά του  στον δήμο και στην τοπική κοινωνία  , ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον όμιλο ΥΓΕΙΑ για την επίσκεψή τους στην Καλαμπάκα και την δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας  Καλαμπάκας .

Έγκριση  προσλήψεων δίμηνης διάρκειας

Στη συνέχεια  η συζήτηση  επικεντρώθηκε στα θέματα της ημερήσιας  διάταξης εγκρίνοντας  την πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών δίμηνης χρονικής διάρκειας για δεκατρείς εργαζόμενους . Να τονίσουμε ότι το θέμα καταψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χαρτοπούλου και Κεραμμίδας .

Υστέρηση εσόδων  

Επίσης  το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία  την τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου 2015 με τον αντιδήμαρχο οικονομικών να τονίζει ότι η υστέρηση εσόδων που παρατηρείται να οφείλεται στην καθυστέρηση των εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό . Ωστόσο με την πολιτική συμπίεσης εξόδων που εφαρμόζει η δημοτική αρχή οφείλεται η λειτουργία του δήμου .

Υδροηλεκτρικός σταθμός Μαλακασίου

Την παροχή της σύμφωνης γνώμης του Δ.Σ. για την «Κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού, ισχύος 0,99ΜW στο Ρέμα Μπαλτά της Δημοτικής Ενότητας Μαλακασίου του Δήμου Καλαμπάκας  , της εταιρείας με την επωνυμία «Ενεργειακή Μαλακασίου Α.Ε» , έδωσε το δημοτικό συμβούλιο με τον κ. Δαφούλα και τον πρόεδρο του Μαλακασίου να ζητάνε την παροχή σύμφωνης γνώμης καθώς  την συγκεκριμένη δράση επιθυμεί το σύνολο των Μαλακασιωτών καθώς ο δήμος και η δημοτική Κοινότητα ωφελούνται από τα έσοδα .

Για αυταπάτες των Μαλακασιωτών μίλησε ο κ. Κεραμίδας  ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά εντάσσονται στο πνεύμα της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και για τον λόγο αυτό καταψήφισε  την πρόταση παροχής σύμφωνης γνώμης .

Στα άλλα θέματα

Κατά πλειοψηφία  εγκρίθηκε η απ΄ ευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση από το Δημοτικό Συμβούλιο, προμήθειας τροφίμων (είδη παντοπωλείου & κρεοπωλείου) με τον κ. Σακελλαρίου να δηλώνει την διαφωνία  του ζητώντας να απευθυνθεί ο δήμος σε όλους τους επαγγελματίες για  τις προμήθειες  τροφίμων .

Συμμετοχή Δήμου σε Τουριστική Έκθεση

Το Δ.Σ ενέκρινε  την εισήγηση  του αντιδημάρχου  Τουρισμού  κ. Ράντου  για συμμετοχή του Δήμου  Καλαμπάκας στην 1η αποκλειστική έκθεση «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ»  που θα πραγματοποιηθεί στην  Βαρσοβία στις 11-12- & 13 Δεκεμβρίου  2015 . Ο κ. Ράντος τόνισε ότι το ποσό του  Δήμου είναι μικρό  αλλά εκείνο που μετράει είναι η συμμετοχή καθώς  από τις συμμετοχές αυτές προκύπτουν θετικές εξελίξεις για τον τοπικό τουρισμό .

Κήρυξη έκπτωτου αναδόχου του έργου αποκομιδή απορριμμάτων

Στην εισήγηση του ο κ. Κώστας Τόλης ανέφερε  τους λόγους  που η υπηρεσία καθαριότητας προτείνει την έκπτωση του αναδόχου του έργου ο οποίος δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .