Στην περιοχή των Μετεώρων Θεσσαλονίκης και όχι στη Καλαμπάκα η σύλληψη ηλικιωμένου για αρχαιοκαπηλία

admin
admin
17 Σεπτεμβρίου 2016, 17:52

Συνελήφθη ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας! Εντοπίστηκαν 139 νομίσματα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, συνελήφθη έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ηλικιωμένος ημεδαπός, για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (16-09-2016) στην οικία του συλληφθέντα, στην περιοχή των Μετεώρων Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 139 αρχαία, χάλκινα νομίσματα.

Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, τα νομίσματα, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται στη Βυζαντινή περίοδο (13ος – 14ος αιώνας μ.Χ.).

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .