Στην παλιά εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καστράκι – Ξεθεμελίωσαν τον ναό ψάχνοντας για Θησαυρό

Βαγγέλης Γκιάτας και Γρηγόρης Καλύβας
10 Ιουνίου 2015, 08:21

Είναι γνωστό ότι ένα από τα εθνικά  μας σπορ είναι η χρυσοθηρία .

Δεν το λέμε εμείς αλλά οι διάφορες λαθρανασκαφές που γίνονται σε επιλεγμένα σημεία και χώρους  κατά καιρούς .

Ωστόσο αυτό που αντικρίσαμε επισκεπτόμενοι  με τον Πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη και τον Ιερέα του χωριού Πατήρ Ιωάννη Παπαϊωάννου , για άλλο λόγο  βέβαια , στην παλιά εκκλησία  Κοιμήσεως Θεοτόκου  που βρίσκεται κάτω από το αδράχτι (Την γνωστή πέτρα που στέκει σαν σφόνδυλος ), ήταν απερίγραπτο και μάλλον επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές περί  λαθρανασκαφών .

Συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά  του ναού άγνωστοι  αναποδογύρισαν  τεράστιους ογκόλιθους και χώματα ψάχνοντας προφανώς για τον πολυπόθητο  θησαυρό .

Είναι περίεργο  το ότι η συγκεκριμένη λαθρανασκαφή δεν έγινε αντιληπτή , που  όπως καταδεικνύουν τα χώματα και οι πέτρες , μάλλον  φαίνεται να έγινε πρόσφατα και πάντως όχι πέραν του δεκαημέρου  .

Βέβαια η περιοχή είναι απρόσιτη από τον οικισμό καθώς η πυκνή βλάστηση και τα πανύψηλα δένδρα αποτελούν μια  φυσική κρύπτη , ωστόσο όμως κάνει  εντύπωση ότι ουδείς πείρε μυρουδιά το γεγονός  για να αποκαλυφθεί  εντελώς τυχαία  .

Να  προσθέσουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι η δεύτερη φορά που γίνεται τόσο μεγάλη παρέμβαση (σκάψιμο)  καθώς και πέρσι είχε γίνει κάτι  ανάλογο  ανασκάπτοντας  την θεμελίωση του ναού .

Αν και δεν είμαστε ειδικοί  στατικοί μηχανικοί  εντούτοις κείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η  πρόσφατη  λαθρανασκαφή μάλλον θέτει σε κίνδυνο την στατικότητα  του ναού καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα θεμέλια και σε συνδυασμό με την παλιότερη , ακριβώς επί της θεμελίωσης , λαθρανασκαφή  , μάλλον εγκυμονεί κινδύνους για τον ιστορικό αυτό ναό που δυστυχώς έχει γίνει βορά του χρόνου , της αδιαφορίας και καταφύγιο πολλών ερπετών και πετεινών του ουρανού όπως μαρτυρούν τα περιττώματα  εντός του Ναού .

kastraki xrisothires (6) kastraki xrisothires (2) kastraki xrisothires (1) kastraki xrisothires (4) kastraki xrisothires (3) kastraki xrisothires (8)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .