Στην Καλαμπάκα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιάννης Καρυώτης

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
9 Ιανουαρίου 2016, 18:26

Η επίσκεψη αφορούσε  θέματα που έχουν προκύψει και αφορούν τους αγρότες του Ν. Τρικάλων. Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιάννης Καρυώτης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας ήλθαν και συζήτησαν  θέματα που αφορούν την  καταβολή των ενισχύσεων και γενικότερα την πολιτική του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ήταν καλεσμένα  τα μέλη του συνεταιρισμού και οι αγρότες της περιοχής όπου παρευρέθηκαν και να συμμετείχαν  στην συζήτηση.

Μιλώντας ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κος Κόττης ανέφερε ότι ο κος Καρυώτης θα έλθει στο Νομό για να ακούσει κάποια θέματα που θα του τεθούν σχετικά με κάποια λάθει που έγιναν και πρέπει να διορθωθούν, για το πώς θα ενθαρρυνθούν οι νέοι να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή , αλλά και τι μέλει γενέσθαι με το υπόλοιπο των επιδοτήσεων.

Κουβέντιασαν  ακόμη το νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό που έρχεται στην Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορά τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Πάντως ο κος Κόττης δεν παρέλειψε να εξάρει τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Αποστόλου που όπως είπε , τήρησε τις δεσμεύσεις του που είχε δώσει κατά την επίσκεψή του στην Καλαμπάκα, αλλά και την Κυβέρνηση για τις αυξήσεις της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Είπε ακόμη ότι κάποια προβλήματα που προέκυψαν στην καταβολή της Εξισωτικής σχετίζονται με τις διαφορές που υπάρχουν για τους βοσκοτόπους.

Ζήτησε από τον κο Καρυώτη αλλά και τους Βουλευτές κκ. Δριτσέλη και Σιμουρέλη να εξετάσουν την περίπτωση αύξησης των δικαιωμάτων για τους νέους Γεωργού.

Εξέφρασε ακόμη παράπονο που κάποια χωριά της περιοχής που ήταν χαρακτηρισμένα ορεινά , τώρα χαρακτηρίστηκαν ως πεδινά ( χάνοντας επιδοτήσεις).

Με τη νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στην προγραμματική περίοδο 2015-2019, το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης αντικαθίσταται από το έτος 2015 από: 1) το καθεστώς Βασικής Ενίσχυσης (“Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης”) και 2) το καθεστώς της Ενίσχυσης για Γεωργικές Πρακτικές Επωφελείς για το Κλίμα και το Περιβάλλον (“Πράσινη Ενίσχυση”). · Η Ελλάδα το 2014 αποφάσισε την εφαρμογή του καθεστώτος της Βασικής Ενίσχυσης σε περιφερειακό επίπεδο, κατηγοριοποιώντας τις δηλωθείσες εκτάσεις το 2015 στις παρακάτω τρεις περιφέρειες, βάσει αγρονομικών κριτηρίων: 1) Περιφέρεια ΠΕ1, που περιλαμβάνει τις εκτάσεις βοσκότοπων 2) Περιφέρεια ΠΕ2, που περιλαμβάνει τις αρόσιμες εκτάσεις 3) Περιφέρεια ΠΕ3, που περιλαμβάνει τις εκτάσεις δενδρώνων και αμπελώνων από τις μόνιμες καλλιέργειες Ως έτος αναφοράς για την κατάταξη των εκτάσεων, που δηλώνουν οι γεωργοί το 2015, σε περιφέρειες, λαμβάνεται υπόψη το έτος ενίσχυσης 2013.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι Βουλευτές του Νομού κκ. Δριτσέλη και Σιμορέλης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας , η Διευθύντρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού κα Κασσοπούλου και πολλοί Αγρότες.

kariotis (2) kariotis (6) kariotis (9) kariotis (8) kariotis (7) kariotis (11) kariotis (12) kariotis (13) kariotis (5) kariotis (4) kariotis (3) kariotis (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .